Gabriel Mutu, foto Facebook

După cum ați putut observa și din articolele precedente, HashtagNews.ro și-a propus să „facă lumină” în ceea ce-i privește pe candidații de anul acesta la alegerile parlamentare din 6 decembrie. De ce? Pentru că România trebuie să știe pe cine votează, de ce și, poate mai important decât orice, cetățenii trebuie să știe de ce candidează politicienii. Care sunt motivele lor declarate? Care sunt motivele lor ascunse? De ce i-am vota tocmai pe ei și nu pe ceilalți, de vreme ce avem opțiuni „câte-n lună și-n stele”?

Formațiunile politice uită să funcționeze ca un tot unitar, ca un organism cu o singură suflare, astfel că noi, votanții, ne trezim în postura de-a nu ști pe cine să alegem. Ori ne place partidul dar nu ne place candidatul, ori ne place candidatul dar nu ne place partidul. Și iată că ne trezim cu nume ca Florea Daniel și Gabriel Mutu, băgate la pachet pe listele PSD.

Gabriel Mutu se cațără din nou pe gardul Casei Poporului

Gabriel Mutu a fost primarul Sectorului 6 timp de patru ani de zile. Desigur, acesta ar fi putut să continue să fie primar dacă aroganța și miș-mașurile nu l-ar dat afară din biroul de primar. Într-o țară în care primarii bifează cel puțin două mandate, ca regulă aproape generală, Gabriel Mutu a venit, a bâjbâit și-a plecat, lăsându-și amprenta dorsală pe scaunul de primar, întru totala nemulțumire a lui Ciucu care acum trebuie să-și remodeleze scaunul corespunzător șezutului său.

Prima (și ultima) mea interacțiune cu Gabriel Mutu se întâmpla primăvara trecută când, deranjat de un articol publicat pe HashtagNews.ro, Mutu îi smulgea nervos telefonul din mână (probabil) secretarei acestuia, cea care mă sunase în prealabil ca să mă certe. Cum „secretara” pesemne că nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, m-am trezit brusc în telefon cu o voce autoritară, șefoasă și „atotputernică”, care mă amenința răstit că mă dă în judecată. Cum îmi permiteam eu, oare, să scriu despre marele șef de sector? Cum îmi permiteam eu să beștelesc o imagine construită cu grijă a unui om obișnuit să fie adulat, periat și lăudat? Conflictul s-a încheiat ulterior, însă, deși încheiat, asta nu m-a împiedicat să-mi formez o părere despre stilul dictatorial, îngâmfat și total neprietenos al lui Gabriel Mutu.

Între timp, Mutu nu mai e primar al Sectorului 6. Recunosc, sunt om, eșecul său m-a bucurat. Eșecul său a reprezentat palma peste față de care avea nevoie acest ins cu pretenții dictatoriale și eterne.

Însă cum în natură nimic nu se pierde, ci totul se transformă, la aproape două luni de la motivul supărării lui Mutu, acesta se reinventează și aspiră spre un post și mai călduț, unde nu-i nici durere de cap, nici întristare, direct în Senatul României, din partea PSD.

Cine a fost și în cine s-a retrasformat Gabriel Mutu?

Citește și: Profil de candidat – Adrian Streinu-Cercel, pentru Senat din partea PSD

Cu toate că vorbeam anterior despre transformările din natură, atunci când vine vorba despre Gabriel Mutu, e greu de crezut că natura veninoasă a acestuia a avut timp să se cizeleze într-un timp atât de scurt. Cu încă două mandate de senator la activ, între 2008-2012 și 2012-2016 (an în care a devenit primar al Sectorului 6), Gabriel Mutu, care are 51 ani, o figură încruntată și necarismatică, este de profesie jurist, asta după ce a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Româno-Americană și al Academiei Naționale de Informații. O facultate așa-și-așa dar, în mod cert, una care i-a oferit acestuia o diplomă.

În plină campanie electorală pentru locale, Mutu se lăuda că este „primarul oamenilor”. Cel puțin asta declara, cu surle și trâmbițe, într-un advertorial comandat pe Mediafax. Și tot acolo, tot cu surle și trâmbițe, cel ce-și mai dorea un mandat, dar n-a mai avut ocazia, se lăuda că va construi un nou spital în Sectorul 6, caracterizându-și intențiile cu citate din Paulo Coehlo, autorul atât de iubit de adolescenții din lumea întreagă. Ghinion!

846.000 cadou de la nașu’ pentru fratele moldovean

În paralel, în singurul său mandat, Mutu dădea dovadă de iubire pentru frații noștri de peste Prut și voia să le refacă Parcul Alunelul, cel din Sectorul Buiucani, Municipiul Chișinău, Republica Moldova, din banii contribuabilor de la „șase”. Fără să-i întrebe, desigur. Pur și simplu, Mutu rezolvase toate problemele sectorului și nu mai avea ce să facă cu banii. Intenție generoasă, suflet nobil.

„Se aprobă finanțarea proiectului „Reabilitarea Parcului Alunelul” din Sectorul Buiucani, Municipiul Chișinău, Republica Moldova, din bugetul propriu al Consiliului Local al Sectorului 6 al Municipiului București, cu suma de 846.000 Euro”

Gabriel Mutu a rezolvat toate problemele Sectorului 6, așa că vrea să doneze 846.000 E unui sector din Republica Moldova

Apartamente și spații comerciale pitite de ochii răutăcioși „ai dușmanului”

Cum și-a ascuns primarul Mutu șase apartamente și opt spații comerciale în firme

Tot din presă, aflăm că lui Gabriel Mutu îi plac secretele. Însă nu neaparat secretele alea pe care le ții pentru tine pentru că așa te-a rugat un prieten. Secretele alea care i-ar putea face invidioși pe alții. S-o fi gândit, probabil, la inimile celor din jurul lor, cele care ar crăpa dacă ar ști ele cât câte șase apartamente și câte opt spații comerciale are Mutu în visterie. Zice presa!

DIICOT-ul îi suflă în ceafă, ANI ridică din sprânceană

Unul din cei mai bogați primari de sector din București poate da lecții despre cum să-ți ascunzi averea în firme pe care le deții astfel încât să pari un oarecare în declarația publică de avere. Este vorba despre Gabriel Mutu, edilul de la Sectorul 6, omul pe care DIICOT îl cercetează de peste cinci ani într-un dosar de spălare de bani. Cu toate precauțiile pe care și le-a luat, declarația de avere a lui Mutu este ridicolă: pe de o parte, menționează că deține un apartament în sectorul 6 și un autoturism Dacia din 2010 (!), pe de alta, pomenește bijuterii de 22.000 de euro, ceasuri de peste 152.000 de euro și tablouri de 15.000 de euro.”, declarau cei de la Linx, în martie 2020.

Revin la întrebarea: de ce vrea Mutu un nou mandat de senator? Poate pentru că „imunitate”?

În timpul lui liber, Gabriel Mutu cică s-ar fi ocupat și cu terfelirea publică a fostei sale șefe, Gabriela Firea, cu toate că folosea fiecare ocazie oficială pentru a poza strategic lângă aceasta. Din câte putem observa, continuă să o facă. Când îi rost de poză, ce mai contează opiniile personale? Șulfismul și arivismul să trăiască! Caracteristici de „nădejde”.

Gabriel Mutu, pe urmele lui Liviu Dragnea! Primarul Sectorului 6 este pe tobogan și în PSD. Video

”Prieteni minunați,

Suntem și vom fi o familie, o echipă! Rămânem uniți, suntem mai prieteni și ținem mai mult unul la altul! Suntem demni de muncă pe care am depus o, mergem cu capul sus și pieptul în față, suntem niște luptători puternici!

Mergem mai departe, luptam în continuare, mergem înainte, uniți și de mână strânși! Întotdeauna victoriile se nasc din înfrângeri, dar modul cum v ați implicat, cum și cât ați muncit, cum v ați mobilizat de fiecare dată și faptul că în tot ce am făcut ne-am dedicat și am pus suflet este cel mai important lucru, iar pentru partid și pentru noi este o VICTORIE, VICTORIA noastră!

Vă mulțumesc din inimă pentru tot ce ați făcut, sunteți oameni minunați, de onoare, cu caractere frumoase și suflete deosebite! Sunt mândru și demn de voi! Vă strâng tare și cu drag pe toți în brațe prietenii mei învingători și vă spun sincer și din toată inima că vă iubesc și vă stimez!”, le zicea, într-un mod populisto-penibil, Mutu colegilor de la TSD.

În concluzie, având în vedere că nu se votează nominal, Mutu s-ar putea să aibă o șansă. Nu pentru că ar merita-o, ci pentru că așa-i în război, politică și dragoste, nimic nu pare și nu e corect. Pentru noi, nu pentru ei, desigur!

Citește și: Profil de candidat – Florea Daniel candidat PSD pentru Camera Deputaților

#News