DC Comics pregătește un nou personaj: un Superman bisexual

Anunțul a fost făcut de National Coming Out Day, zi importantă pentru comunitatea LGBTQ+

Foto: DC Comics

DC Comics a anunțat apariția unui nou personaj în „familie”. Mai exact, vorbim despre un nou Superman care, pe lângă faptul că va fi la fel de sensibil la kritonită, va avea încă o trăsătură definitorie, spre deosebire de tatăl său, Clark Kent. Jon Kent ar urma să reprezinte o reflexie a societății actuale.

„Superman: Son of Kal-El”, o nouă serie de benzi desenate

„Superman: Son of Kal-El” (ro: Superman: fiul lui Kal-El) este o nouă serie de benzi desenate, marca DC Comics, dedicată fiului lui Superman. Povestea se concentrează pe „predarea ștafetei” de la tată, la fiu.

Revenind la partea inedită a poveștii, DC Comics a anunțat că acesta va fi bisexual și că va dezvolta o relație cu Jay Nakamura, un reporter cu părul roz. Anunțul a fost făcut de National Coming Out Day, zi importantă pentru comunitatea internațională LGBTQ+.

Dincolo de orientarea sexuală a personajului principal, noul Superman militează împotriva incendiilor, a schimbărilor climatice, însă și împotriva deportării refugiaților.

Scenaristul Tom Taylor a declarat că, deși a primit o sumedenie de comentarii negative cu privire la orientarea sexuală a noului supererou, nu s-a lăsat demotivat de acestea, de vreme ce a primit, deopotrivă, și comentarii aprobatoare care l-au convins să continue firul narativ al poveștii.

Citește și: Mihaela Rădulescu, fericită într-o relație la distanță cu Felix Baumgartner