Percheziții DIICOT la presupuși traficanți de migranți

Autoritățile susțin că în 2021 mai multe persoane bănuite ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, până în prezent, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal și Sri Lanka.

Polițiști și procurori DIICOT fac luni 34 de percheziții în județul Ilfov, București, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Olt, Sibiu, Arad, Vâlcea, Vrancea și Galați într-un dosar care vizează un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunii de trafic de migranți, potrivit unui comunicat, potrivit g4media.ro.

Acțiunea vine pe fondul acuzațiilor aduse Austria, care susține că România face parte din ruta de migrație ilegală spre Vest. Ca urmare a afluxului de migranți, Austria a blocat prin veto intrarea României și Bulgariei în Schengen.

 Autoritățile susține că în 2021 mai multe persoane bănuite ar fi constituit un grup infracțional organizat, care ar fi acționat, până în prezent, în scopul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți din India, Pakistan, Bangladesh, Nepal și Sri Lanka. Pentru transportul migranților, ar fi fost utilizate autotrenuri, remorci și autoutilitare, care s-ar fi aflat în proprietatea membrilor grupului infracțional organizat sau care ar fi fost utilizate de societăți comerciale.

Sub pretextul unor livrări de marfă, având ca destinație finală state din Uniunea Europeană, ar fi fost efectuate mai multe transporturi, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de vest a României, migranții fiind ascunși printre mărfuri.

 Sumele de bani provenite din activitatea infracțională ar fi fost, ulterior, investite în imobile, autoturisme sau folosite pentru săvârșirea altor activități infracționale, potrivit comunicatului citat. Pe parcursul urmăririi penale, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, au fost documentate 5 transporturi, prin intermediul cărora membrii grupului ar fi încercat să scoată ilegal, din România, aproximativ 120 de migranți.

ANPC atenționează: Aveţi grijă ce cadouri cumpărați de Ziua Îndrăgostiţilor şi Dragobete