După foiala de la pelerinajul Sfintei Parascheva de la Iași, premierul Orban pune punctul pe i în cazul unui nou pelerinaj care ar fi trebuit să se întâmple, de data aceasta în București, cu ocazia prăznuirii Sfântului Dumitru. Dacă în alți ani vorbeam despre mii și mii de credincioși adunați laolaltă, cu scopul de a se ruga și a se îngrămădi puțin unii în alții, anul acesta penerinajul nu va mai fi posibil, conform lui Ludovic Orban.

Orban: „Sunt anumite lucruri care pun viața credincioșilor în pericol”

„Pelerinajul de la Sfântul Dumitru din București nu se va putea ține. Sunt un om credincios și respect biserica, dar riscul e foarte mare. Foarte mulți credincioși care participă sunt în vârstă și sunt expuși la virus. Riscul de răspândire există, atâta timp cât se fac deplasări care durează ore întregi. Sunt anumite lucruri care pun viața credincioșilor în pericol. Sunt sigur că și la nivelul BOR există înțelegere, dar și în rândul credincioșilor”, a spus Ludovic Orban.

De altfel, premierul se declară a fi un om credincios, însă în condițiile de față, avertizează asupra pericolelor care îi pot pândi pe credincioși, astfel că sistarea pelerinajului pare ultima redută în fața pandemiei care nu numai că nu a trecut, însă pare că se instalează din ce în ce mai comod pe teritoriul țării noastre. În mod cert, în urma acestor declarații, premierul riscă să fie, din nou, acuzat de favoritisme, de vreme ce alegerile parlamentare se vor organiza conform programului inițial, pe 6 decembrie. Cu toate astea, alegerile parlamentare sunt mai ușor de gestionat, în comparație cu mulțimea de credincioși care, cufundați de cele sfinte, ar putea avea tendința să uite de normele de distanțare fizică.

Citește și: Biserica Ortodoxă face spume în fața unui adevăr: lui Ștefan Cel Mare i-a plăcut viața

Citește și: Orban, despre evenimentele private. „Sistare sau limitare”

#News