Doroftei, dovada că „nimeni nu e profet în țara lui”

A lăsat Ploieștiul pentru Canada, a doua oară

Fostul pugilist Leonard Doroftei a luat-o din nou de la capăt, de data aceasta peste hotare, în Canada. De altfel, acesta revenise din „țara arțarului” cu o multitudine de idei pe care a vrut să le pună în practică în Ploiești, orașul său natal, dar a avut parte de „bețe în roate”.

„Probabil greşeala vieţii mele a fost că m-am apucat de cârciumărie, domeniu pe care nu-l cunoşteam. Am vrut să fiu în box, dar nu am reuşit. Era un sistem unde unii controlau şi nu am avut loc. Clubul l-am inchis pentru că m-au sufocat. Nu mi-au dat sansa sa-mi revin, măcar.  Ei (n.r. oficialii din primăria Ploiești) stiau din 1996 că acea cladire avea risc seismic, iar mie mi-au dat spațiul în 2005, iar în 2017 m-au dat afară. Am încercat să lupt pentru investiţia mea, pentru spaţiul acela oferit pe 25 de ani”, a declarat Leonard Doroftei pentru money.ro, citat de WOWbiz.

Leonard Doroftei, a doua „emigrare” în Canada

Acum se află în Canada, unde este angajat la un club de box, iar lucrurile par să fi intrat pe un făgaș normal. „M-am regăsit, antrenez, asta e viața mea. Sunt fericit, dar sufletul meu rămâne acolo pentru totdeauna. În Romania nu ne-am găsit locul în ceea ce făceam. De aceea am plecat. A fost un moment când nu mă regăseam”,  a mai spus Doroftei.

Fostul sportiv are un palmares impresionant, de-a lungul carierei (încheiată în 2004) reușind 22 de victorii, o înfrângere și o remiză în cele 24 de meciuri disputate.

Sportivii români, apreciați în Montreal

Un alt campion al României, Lucian Bute este stabilit în Canada și este foarte apreciat, fiind pus de multe ori pe aceiași treaptă cu Nadia Comăneci – „zeița de la Montreal”.

Citește și: Mesaje ale sportivilor, de Ziua României