Foto - gazeta-romana.ro

Din prima clipă a mandatului său, Florin Cîțu a devenit un soi de paria a lumii politice. Antipatizat de toată opoziția, plăcut pe alocuri de cei din propriul partid, Cîțu și-a atras atâtea acuze de când e ministru, încât ar putea lejer să intre în Cartea Recordurilor. Ar putea, dar uite că intră, nu atât timp cât există alte personaje notorii, ca de exemplu Liviu Dragnea, cu care nu suferă nici cea mai mică comparație.

Astfel, Cîțu și-a dezvoltat un oarecare mecanism de apărare pe care îl pune în practică pe Facebook, cu fiecare ocazie pe care o are. Astăzi vorbim despre datele INS care, în mod surprizător pentru toți contestatarii ministrului, ar demonta anumite „minciuni PSD-iste”, după cum afirmă chiar Florin Cîțu în ultima sa postare pe rețeaua de socializare mai sus amintită.

Florin Cîțu face calcule și comparații, și-ajunge să-i dea cu plus

„Rata inflației de 2.3% în mai 2020 față de 4% în decembrie 2019. PSD a anunțat pe toată perioada stării de urgență „explozia prețurilor”. Am spus în tot acest timp că rata inflației vă scădea și am avut dreptate. În guvernarea PNL puterea de cumpărare a romanilor a crescut în fiecare lună. Tot ce am spus s-a întâmplat. Nimic din ce a spus PSD nu s-a adeverit. PNL a guvernat bine în această perioadă iar acum se văd și rezultatele în economie. Nu ne oprim. Vom continua cu măsuri benefice pentru TOȚI romanii!”, scrie ministrul Finanțelor, Florin Cîțu pe Facebook.

Concret, vorbim despre o coborâre a ratei de inflație în luna mai, ajungând la procentul de 2,3%, comparativ cu luna aprilie, când s-au înregistrat valori de 2,7%, astfel sugerându-se că economia dă semne că ar începe să o ia din loc. Mai mult decât atât, aceeași rată de inflație se învârtea în jurul lui 4% în luna decembrie a anului trecut.

Citește și: Cristoiu nu crede în starea intermediară a PSD-ului

#News