Bilete de vacanță cu bonus: teste negative Covid false

Trei agenții din Giurgiu se ocupau de excursii „all inclusive”

Inventivitatea românilor pare că nu are limite, nici măcar atunci când vine vorba de sănătatea publică. Trei agenții de turism din Giurgiu au găsit o metodă eficientă de a vinde vacanțe „all inclusive”, în străinătate, cu un bonus inedit: teste negative Covid, false. Doar că poliția și procurorii au intrat „pe fir”, iar acum au fost întocmite dosare penale pentru fals material și uz de fals.

„În dimineața zilei de 12 aprilie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu, cu sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei „Vlad Țepeș”, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 5 mandate de percheziție domiciliară la sediile și punctele de lucru a 3 societăți comerciale, ce au ca obiect de activitate transportul internațional de persoane prin curse regulate, într-un dosar penal privind eliberarea și folosirea de teste Covid-19 falsificate. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals material în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals, constând în aceea că administratorii societăților comerciale au pus la dispoziția călătorilor teste COVID- 19 care atestă faptul că aceștia nu sunt infectați cu virusul Sars-CoV-2, teste care în realitate nu au fost efectuate.”, potrivit IPJ Giurgiu, citat de Digi24.

31 de români, cu teste RT PCR false

De altfel, acesta nu este un caz singular. În urmă cu două săptămâni, 31 de români au fost reținuți în Spania. Toți se aflau într-un autocar și au prezentat teste PCR false. Românii erau într-un autocar ce urma să treacă granița în Franța.

S-a încercat „forțarea” graniței și în România, când doi constănțeni au fost depistați la Vama Veche, cu teste RT PCR false. Cei doi încearcau în acest mod să se sustragă de la aplicarea măsurilor de sănătate publică.

Citește și: George Simion protestează în vama Leușeni, în Moldova