Liviu Dragnea la Galați - Foto: Iulia Kelt

Dacă la ICCJ nu pare să-i fi mers, Dragnea își încearcă norocul și la Tribunalul București

Se pare că resursele lui Liviu Dragnea sunt nelimitate. Cu toate că i-a fost cam friguț zilele astea, creierul nu pare să-i fi înghețat destul, întrucât iată că nici n-a dat bine primul ghiocel, că i-a mai și venit o idee despre cum ar putea să facă să scape de pușcarie și de condițiile absolut îngrozitoare de pe acolo.

Apărarea lui Dragnea are misiune grea

Trecând la lucruri mai serioase pentru Dragnea, apărarea sa are o misiune pe cât de ingrată, pe atât de grea. Avocații săi trebuie să dovedească la Tribunalul București, de ce clientul lor ar trebui scutit de pedeapsa de trei ani și jumătate, la care a fost condamnat în luna mai a anului trecut. Așadar, aceștia au misiunea de a explica judecătorului Maria Manuela Orzață toate acestea, în speranța că Dragnea va fi, în sfârșit, eliberat. Asta după că la ICCJ nu a funcționat această tactică.

”Cerem admiterea contestației cu privire la detenția și privarea de libertatea a lui Dragnea. La dosar sunt atașate sentința finală și decizia de definitivă . Această sentință penală este rămasă definitivă prin decizia completului de cinci judecători.

Citește și: Dragnea acuză că la „răcoare” e cam friguț

Dragnea consideră că sentința fondului este nelegal dată. A existat la completul de cinci o opinie separată ce prevedea trimiterea la rejudecare. Dragnea execută azi o pedeapsă care e dată practic doar în baza sentinței de fond.

CCR s-a pronunțat și a statuat obligatoriu ca articolul 29 din legea 78 din 2000 era de aplicat obligatoriu și de ICCJ.

Vorbim de modalitatea de compunere a completului de judecată de trei magistrați care a dispus condamnarea la fond. Împiedicarea executării e dată de ceea ce a reprezentat decizia CCR și urmările ei.

Citește și: Gostaturile lui Dragnea, „butaforii cu iz penal”

Nu putem menține o hotărâre judecătorească despre care se spune clar că a fost pronunțată de un complet nelegal constituit.

Observați că toate aspectele ne conduc la concluzia clara ca au fost încălcate drepturi naționale și inclusiv cele prevăzute de articolul 6 din CEDO”, a explicat avocata lui Dragnea în fața celor trei magistrații ICCJ.

#News