amenda ancom

Un apel telefonic va putea fi localizat de operatorul 112 imediat, cu ajutorul unei aplicații disponibile și în România, a anunțat STS.

Apelurile afectuate de pe sistemul Android,  localizate instantaneu

STS deține o aplicaţie cu ajutorul căreia cei care apelează la 112, de pe un smartphone care foloseşte sistemul Android, pot fi localizați. De câțiva ani, Android a dezvoltat transmiterea de mesaje SOS cu locaţia telefonului, o înregistrare vocală de 5 secunde şi două fotografii cu ambele camere ale telefonului.

„Va permite preluarea şi de informaţii sau de alerte de urgenţă de tip sms, de tip real time text, apeluri de tip video şi de asemenea transmiterea de informaţii suplimentare, precum imagini şi fotografii. La fel de bine, în zona de hartă, vor fi facilităţi avansate de utilizare şi de monitorizare, coordonare a resurselor”, a declarat şeful direcţiei 112, Florin Peticu, în cadrul unei conferinţe de presă. Florin Peticu a mai precizat că „protecţia datelor cu caracter personal trebuie analizată conform GDPR, din punct de vedere al apelului pentru situaţii de urgenţă”.

Citește și Ponta acest dex al limbii romane ne explica ce inseamna cacealma

„Desigur STS, în calitate de administrator, este administrator de date cu caracter personal”, a mai precizat Florin Peticu. Cu ajutorul noii aplicații, operatorul 112 va putea localiza zona de unde s-a făcut apelul cu o eroare de maximum 50 de metri. #News