Semințele, pufuleții, floricele de porumb, cipsurile, interzise într-un liceu din Sibiu

Elevii nu au voie să utilizeze aparatura electronică proprie (telefon mobil, smartwatch-uri, tabletă, căşti ) in timpul orelor de curs.

Elevii Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu nu au voie să consume gumă de mestecat, semințe, pufuleți, floricele de porumb, cipsuri sau orice alimente din care rezultă resturi greu de îndepărtat. În situația în care elevii vor fi prinși, vor fi sancționați corespunzător, potrivit ziare.com.

De asemenea, ei trebuie să fie respectuoși și să salute personalul școlii cu („Bună dimineaţa / Bună ziua / Bună seara”, respectiv „Guten Morgen / Guten Tag / Guten Abend”). 

De asemenea, ei trebuie să se adreseze politicos personalului didactic, celui auxiliar sau nedidactic cu („Doamna profesoară / Domnule profesor” respectiv „Frau Professor / Herr Professor” sau Frau … numele de familie / Herr … numele de familie). Elevii au interdicția de a fuma sau de a consuma alcool. În ceea ce privește consumul de alcool și fumatul, acestea nu sunt interzise  doar în incinta școlii ci și în Piața Huet și pe Str. Al. Odobescu. Elevilor liceului le este interzis să utilizeze aparatura electronică proprie (telefon mobil, smartwatch-uri, tabletă, căşti ) in timpul orelor de curs.

Ei au obligația să pună aceste dispozitive în geanta personală, setate într-un mod prin care nu pot deranja.

Elevii pot folosi aceste gadget-uri numai în timpul pauzelor sau în cazurile în care profesorul solicită utilizarea lor în timpul orelor de curs, în scop didactic. Ținuta la care sunt obligați elevii prin regulament trebuie să fie una decentă. La elevii de gimnaziu,  nu se acceptă machiajul, unghiile vopsite, părul decolorat sau vopsit. Regulamentele de organizare și funcționare a școlilor (ROF) din Sibiu sunt realizate la începutul fiecărui an școlar și sunt aprobate în consiliile de administrație după consultări cu reprezentanții părinților și cu elevii care fac parte din consiliile școlare ale elevilor.

Autoritățile din Brăila în alertă, după descoperirea unei bacterii periculoase în Dunăre