Politist
Politist.sursa foto: stirileprotv.ro

Mai multe persoane din comuna Valea Lungă au fost surprinse de poliţişti în timp ce aruncau saci cu deşeuri menajere în pârâul care curge prin spatele locuinţei lor, potrivit digi24.ro.

Pe numele acestora fiind întocmite dosare penale, potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

„La data de 14 martie 2023, poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au organizat o acţiune, pe raza comunei Valea Lungă, care a vizat verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind apele. În cadrul acţiunii au fost depistate patru persoane, din comuna Valea Lungă, în timp ce aruncau saci cu deşeuri menajere (peturi din plastic, deşeuri textile etc) în pârâul care curge prin spatele locuinţei lor”, se menţionează în comunicatul IPJ Alba. Potrivit sursei citate, în toate cele patru situaţii, au fost întocmite dosare penale în cadrul cărora sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „evacuare, aruncare sau injectarea în apele de suprafaţă şi subterane, în apele maritime interioare ori în apele mării teritoriale de ape uzate, deşeuri, reziduuri sau produse de orice fel, care conţin substanţe, bacterii ori microbi în cantitate sau concentraţie care poate schimba caracteristicile apei, punând în pericol viaţa, sănătatea şi integritatea corporală a persoanelor, viaţa animalelor, mediul, producţia agricolă ori industrială sau fondul piscicol, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 92, alin 1 din Legea apelor nr. 107/1996”.

Un bărbat a murit ars de viu în Oradea