Adolescentă din Focșani, moartă după ce medicii i-au pus mai multe diagnostice greșite

Fetei i s-a făcut brusc rău la școală, acuzând dureri îngrozitoare de cap şi stări de vomă.

O fată de 15 ani din Focşani a murit după ce a fost diagnosticată de trei orin în decurs de patru zile. Familia e decisă să depună plângere la poliţie şi la Colegiul Medicilor pentru a afla cauza morții copilului lor şi dacă putea fi salvat. În timp ce era la școală,  fetei i s-a făcut brusc rău, acuzând dureri îngrozitoare de cap şi stări de vomă, potrivit ziare.com.

Ea și-a sunat mama și au mers împreună la spitalul Sf. Pantelimon din Focşani, unde medicul de gardă i-ar fi pus diagnosticul de cefalee şi hipocalcemie, i-a dat o reţetă şi a trimis-o acasă.

„Are un început de viroză, exact așa s-a exprimat. Pentru prima vizită, cred că nu-i normal, pe ce bază pui un diagnostic? Măcar o analiză”, a spus mama adolescentei. Deoarece fata s-a simțit tot mai rău, familia a chemat ambulanţa acasă, adolescenta ajungând la spital cu dureri insuportabile. Potrivit Alinei Cosma, reprezentant al Spitalului Judeţean Focşani, diagnosticul pus la internare dat de medicul de gardă a fost de anemie clinică şi tulburări de coagulare în observaţie.În urma investigaţiilor medicale, a reieşit o trombocitoză severă, iar mediciul a bănuit un debut brusc de leucemie sau de o boală hematologică, a declarat Alina Cosma, reprezentant al Spitalului Judeţean Focşani.

Medicii au decis transferul la Spitalul de Copii din Iaşi, unde fata a primit diagnosticul de anemie severă și trombocitopenie.

Ea a primit transfuzii de sânge, dar inima i-a cedat, intrând în stop cardio-respirator. Adolescenta a murit în braţele mamei sale. Familia e hotărâtă să depună plângeri la Poliţie şi la Colegiul Medicilor. La necropsie s-a descoperit că fata a murit în urma unui stop cardio-respirator, enterocolită hemoragică, trombocitopenie, dar şi în urma infecţiei cu coronavirus. Fata nu avea niciun test Covid.

Campanie pentru raportarea reacțiilor adverse la medicamente