Sedinta Guvern

Pachetul de măsuri de restricții și reguli pentru prevenirea și limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus a fost votat, vineri seara, pentru a doua oară de Guvernul României. Hotărârea fusese adoptată deja în ședința de la jumătatea acestei săptămâni, miercuri, 29 iulie, și prevedea obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber, în zonele aglomerate și limita programul teraselor.

La prima adoptare, Hotărârea de Guvern nu a avut toate avizele necesare (a lipsit tocmai avizul Consiliului Legislativ – n.r.), acesta fiind motivul pentru care nu a fost trimisă pentru publicare în Monitorul Oficial și a fost nevoie de o nouă adoptare. De această dată Hotărârea de Guvern a fost publicată în monitorul oficial, vineri seara.

Conform actului normativ pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 553/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 17 iulie 2020, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, printre altele, începând de sâmbătă, 1 august, masca devine obligatorie în spațiile publice, chiar dacă este vorba de spații în aer liber, dacă Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă iau o decizie în acest sens.

Foarte multe județe din țară au anunţat deja o astfel de măsură aplicabilă de sâmbătă. De asemenea, terasele şi cluburile din unele zone ale ţării ar putea funcţiona cu restricţii stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Citește și: Ludovic Orban anunță că Guvernul alocă un miliard de euro pentru sprijinirea mediului de afaceri

HashtagNews.ro