Mediul înconjurător reprezintă un element esențial al existenței umane și este rezultatul interferențelor unor elemente naturale – sol, aer, apă, climă, biosferă – cu elemente create prin activitatea umană. Distrugerea mediului înconjurător reprezintă practic distrugerea celei mai mari bogații pe care o are omenirea : natura înconjurătoare.

Fiecare acțiune a noastră, benefică sau distructivă pentru mediu, declanșează un întreg lanț de acțiuni. Natura are o forță uriașă de regenerare, dar omul a reușit să o învingă, iar acum natura bate în retragere. Oare nu e de datoria nostra, a fiecăruia dintre noi să ne propunem ca în fiecare zi să facem un gest, cât de mic, în a sprijini Natura?

Suntem puternici, dar suntem oare și înțelepți în a ne folosi puterea? Sisteme naturale în interacțiune, tema acestei săptămâni, se referă la relația acțiuni umane – mediu înconjurător, respectiv la responsabilitățile noastre în raport cu mediul înconjurător, interdependența lor, care influențează echilibrul ecologic și determină condițiile de viață pentru viitor.

Am creat o lume super-tehnologizată, deși vrem să trăim într-un mediu care să ne asigure sănătatea. Modificăm mediul în care trăim, după care facem eforturi să ne adaptăm la el. Suntem mulți și fiecare acțiune a noastră contează!

Haideți să fim împreună în această acțiune continuă de salvare a naturii!

Proiect inițiat de Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural al Sectorului 1.