Director ADS, arestat preventiv de DNA pentru trafic de influență

El este acuzat că a cerut mită 350.000 euro pentru trucarea unei licitații

Un director care se ocupă de terenurile agricole ale statului a fost arestat preventiv într-un dosar DNA de corupție. Acesta este acuzat că a cerut mită 350.000 euro pentru ca să trucheze o licitație pentru arendarea a 650 de hectare, potrivit g4media.ro.

Procurorii DNA au început urmărirea penală a lui Marius Ionel Nuță, director al Direcţiei Control Reprezentanţe Teritoriale şi Comunicare din cadrul Agenţiei Domeniile Statului (A.D.S.), pentru comiterea infracţiunii de trafic de influenţă, potrivit unui comunicat DNA. 

La 21 martie 2023, judecătorii Tribunalului Bucureşti au admis propunerea de arestare preventivă, pentru 30 de zile, a inculpatului. Agenţia Domeniile Statului (ADS) este o instituție care gestionează terenurile agricole deținute de statul român. Procurorii îl acuză pe Marius Ionel Nuţă că ar fi cerut mită de la un om de afaceri (martor în dosar), suma totală de 350.000 euro pentru „a-l ajuta” pe acesta să încheie cu ADS un contract de arendă pentru o suprafaţă de 650 ha de teren agricol, situat într-o comună din judeţul Giurgiu. În contul aceleiaşi sume de bani, inculpatul i-ar mai fi promis omului de afaceri că îl va sprijini să concesioneze respectiva suprafaţă de teren pe o perioadă de 20 de ani, cu posibilitatea prelungirii pe încă 10 ani. Omul de afaceri i-ar fi remis inculpatului Nuţă Marius Ionel suma de 90.000 lei, ce reprezenta o primă tranşă din suma pretinsă iniţial. Ulterior, cu toate „eforturile” depuse de inculpat, licitaţia privind arendarea terenului respectiv a fost câştigată de o altă persoana.

Etnobotanice vândute elevilor de membrii unui grup infracțional din Rădăuți