Compania Blue Air a intrat în insolvență

Insolvența companiei a fost cerută, săptămâna trecută, și de un grup de 85 de angajați.

a intrat în insolvență&body=https://www.hashtagnews.ro/22/03/2023/economie/aaas-blue-air-insolventa-tribunalul-bucuresti/" title="Email" >
Email

Blue Air a intrat în insolvență potrivit sentinței judecătorești.Compania low-cost a propus o listă cu administratori judiciari care îi sunt favorabili. Insolvența companiei a fost cerută, săptămâna trecută, și de un grup de 85 de angajați care încearcă astfel să-și recupereze salariile restante, potrivit ziare.com.

Solicitarea lor nu a fost judecată, însă marți, judecătorii Secției a VII-a Civilă a Tribunalului București au admis cererea depusă, ca parte a dosarului, de Blue Air, potrivit datelor de pe portalul instanțelor de judecată.

Administratorii judiciari au dispus și conexarea unui dosar de cerere a insolvenței Blue Air din februarie 2023 a căror părți creditoare sunt Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj Napoca și o companie care asistă pasagerii pentru recuperarea compensațiilor pe care companiile aeriene le datorează acestora pentru zboruri întârziate sau anulate.

Următorul termen de judecată al dosarului a fost programat pe data de 20 iunie 2023, dar finalizarea procesului poate dura câțiva ani.

Statul Român a devenit prin AAAS la finele anului 2022 acționar majoritar al Blue Air Aviation SA, entitate în care deține 75% din acțiuni.Pe 6 septembrie 2022, zborurile Blue Air au fost întrerupte, în urma popririi puse pe conturile companiei, din cauza datoriilor. Ulterior, la finalul lunii septembrie, reprezentanții Blue Air au anunțat că nu pot relua zborurile pe 10 octombrie, așa cum anunțaseră la început și nu au mai dat un nou termen.

Director ADS, arestat preventiv de DNA pentru trafic de influență