Etnobotanice vândute elevilor de membrii unui grup infracțional din Rădăuți

Au fost efectuate 27 de percheziții domiciliare, 25 în județul Suceava și două în municipiului Cluj – Napoca

3,5 kilograme de etnobotanice au fost găsite și ridicate de la membrii unui grup infracțional din Rădăuți, care vindea droguri în special elevilor. Anchetatorii au făcut 27 de percheziții domiciliare, 25  în județul Suceava și două în municipiului Cluj – Napoca, potrivit digi24.ro.

 Ancheta a vizat activitatea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. 

Procurorii DIICOT au stabilit că, în perioada iunie 2022 – martie 2023, mai multe persoane din municipiul Rădăuți, județul Suceava, ar fi constituit un grup infracțional organizat specializat în traficul de droguri și efectuarea de operațiuni cu substanțe cu efect psihoactiv. Acestea vindeau substanțele consumatorilor, inclusiv minori, din municipiul Rădăuți și din localitățile limitrofe. Membrii grupului infracțional ar fi achiziționat substanțele destinate vânzării, atât din străinătate, cât și de la persoane din municipiului Cluj – Napoca. Pe parcursul anchetei, au fost efectuate mai multe capturi de droguri de risc și mare risc, precum și de noi substanțe psihoactive, aproximativ 3,5 kilograme în total. Membrii grupului infracțional ar fi comercializat drogurile și substanțele psihoactive, cu sume cuprinse între 200 și 250 de lei per gram.

Ora Pământului, marcată sâmbătă în România