Ludovic Orban și Dan Barna

Birourile Naționale ale PNL și USR se vor reuni, sâmbătă, pentru validarea listelor candidaților comuni ale alianței de Dreapta la primăriile de sector ale Capitalei. Până în acest moment cele două formațiuni au agreat doar susținerea comună lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei.

Biroul Permanent Național al PNL va avea loc de la ora 9:00, o oră mai târziu fiind programată întâlnirea forului statutar de conducere al USR. Uniunea Salvați România va primi sectoarele 1 și 2, iar PLUS Sectorul 4, în vreme ce PNL urmează să nominalizeze candidații la primăriile sectoarelor 3, 5 și 6.

Conducerile celor două partide au avut în ultima perioadă mai multe runde de negocieri, dar lucrurile nu sunt încă foarte clare, liderul USR refuzând să susțină anumiți candidați propuși de PNL și a solicitat omologului său liberal să facă doar nominalizări de candidați integrii, care nu au legătură cu PSD. Totuși, pentru a face pace cu liderul PNL, Ludovic Orban, șeful USR pare dispus să o sacrifice pe Ana Ciceală, propusă inițial la Sectorul 3 din partea Uniunii.

Până la validarea finală, Clotilde Armand ar urma să candideze la Sectorul 1 și Radu Mihaiu  la Sectorul 2 (ambii USR), Simona Spătaru la Sectorul 4, din partea PLUS, respectiv Cristian Băcanu, Sectorul 5 și Ciprian Ciucu la Sectorul 6 din partea PNL. Liberalii nu a decis încă pe cine vor nominaliza la Primăria Sectorului 3, însă sursele HashtagNews îl indică pe Traian Berbeceanu, șeful de cabinet al ministrului de Interne, Traian Vela.

Citește și: Candidatul PNL la Sectorul 5 se retrage din cursa electorală: Liderii USR PLUS, creaturi ipocrite de laborator

HashtagNews.ro