Vasile Dîncu

Abia numit în funcția de președinte interimar al Consiliului Național al PSD, sociologul Vasile Dîncu, este „rugat” de colegii din filiala Cluj-Napoca a social-democraților să candideze la funcția de primar al municipiului de pe Someș, împotriva actualului edil, Emil Boc. Deputatul PSD de Cluj, Horia Nasra a inițiat un prim demers în acest sens. Inițiativa lui Nasra este mai mult o provocare pentru Vasile Dîncu pe care, deloc voalat, l-a numit o „umbră politică” care fuge de bătăliile electorale.

„Ieri, PSD Cluj s-a întors în urmă cu zece ani și asta explică și de ce mulți primari au plecat din partid. Atunci când muncești, câștigi și ai voturi, te aștepți să conduci, nu să te conducă din spate umbre politice care fug de bătălii electorale. S-a pierdut o luptă dar nu și războiul. Din toată această întoarcere în urmă, sper să răsară și o speranță pentru organizație, candidatura lui Vasile Dîncu la Primăria Cluj-Napoca.

Sunt convins că toată organizația ar susține această candidatură, mai ales acum când a fost încărcat politic și simbolic cu responsabilitatea Consiliului Național al PSD. A sosit vremea unei lupte sănătoase cu Emil Boc și cu PNL Cluj, în locul confortului unei politici locale partajate”, a declarat Nasra.

Chestionat pe această temă, profesorul universitar a declarat că nu este interesat să candideze la Primăria Cluj-Napoca și că „Provocările mele sunt cele pe care mi le stabilesc singur”. Vasile Dîncu a fost ministru în mai multe rânduri, iar în Guvernul Cioloş a fost vicepremier. De asemenea, el a fost și președinte al PSD Cluj.

Citește și: EXCLUSIV: Vasile Dîncu este noul președinte al Consiliului Național al PSD

HashtagNews.ro