Dan Iulian Croitoru

Dan Iulian Croitoru, propunerea PNL pentru funcția de Primar al Sectorului 5, a anunțat că se retrage din cursa electorală din cauza atacurilor liderilor USR PLUS la adresa sa, pe care le numește „acuzații mincinoase”. Croitoru a declarat că va demonstra public că nu a fost colaboratorul lui Marian Vanghelie, fostul edil al Sectorului 5.

„Până acum, am tăcut, „spre binele alianței”. Acum sunt dator față de mine însumi, față de ai mei și față de cei care mă cunosc, să mă apăr. Nu sunt omul lui Vanghelie. Sau sunt, în măsura în care Claudiu Năsui sau Vlad Voiculescu vin din familii de oameni obișnuiți, lipsiți de privilegii în comunism, și nu de foști securiști implicați în devalizarea României, în anii tranziției.

Sunt omul lui Vanghelie în măsura în care Dan Barna ar fi un antreprenor capabil să reușească prin propriile forțe, și nu un parazit îmbogățit din contracte cu statul sau un lider confecționat la apelul bocancilor.

M-am luptat cu Vanghelie aproape un deceniu, din postura de consilier local. Am fost printre primii care i-au contestat metodele de baron local, arătând că abordarea lui asupra administrației duce într-o fundătură, ne condamnă la subdezvoltare. I-am stat ca un os de pește în gât, iar viceprimar am ajuns împotriva voinței lui.

M-au votat consilierii, iar Marian Vanghelie ai fi zis că a înghițit o broască. Dovada? Cât am fost viceprimar, nu mi-a delegat nicio atribuție. Cum spunem noi, în administrație, ascuțeam creioane”, se apără Dan Iulian Croitoru.

Liberalul nu le-a rămas dator oponenților din USR PLUS. Croitoru a lăsat deoparte orice urmă de formalism, într-o postare pe Facebook, în care a făcut referire la liderii USR PLUS.

„Gunoaiele revărsate asupra mea de cele mai ipocrite creaturi de laborator ale politicii românești, liderii USR-Plus (personaje incapabile să bată un cui, care nu-și merită electoratul formidabil, format din oameni informați, implicați și dornici de schimbare), i-au afectat și dezamăgit și pe prietenii mei, și pe familia mea, și pe mine.

Mintea și inima îmi spun să renunț. Într-o lume în care minciuna, calomnia și ipocrizia sunt principalele instrumente de negociere politică, nu am, în principiu, ce să caut. Sunt, la urma-urmei, un om obișnuit care are ce face și în afara administrației sau politicii. Mă retrag, așadar, deși am în spate votul și susținerea colegilor mei din PNL-Sector 5”, a scris pe Facebook Dan Iulian Croitoru.

Citește și: Dan Barna (USR) joacă tare, dar tăcerea lui Orban nu prevestește nimic bun

HashtagNews.ro