Ilan Laufer și Marcel Ciolacu

Au călcat în picioare statutul partidului pe care îl reprezintă, este acuzația fostului ministru PSD, Ilan Laufer, care îi vizează pe președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu și echipa lui de conducere. Laufer a reacționat astfel, după numirea lui Vasile Dîncu în funcția de președinte interimar al Consiliului Național al PSD.

„Prin numirea lui Vasile Dâncu la șefia Consiliului Național al PSD, Marcel Ciolacu și actuala conducere interimară au călcat din nou în picioare statutul PSD și riscă o cerere de dizolvare a partidului în instanță. Știu că numirea lui Vasile Dâncu la șefia Consiliului Național a provocat tensiuni în interiorul PSD și că foarte multă lume din PSD este nemulțumită de modul discreționar în care Marcel Ciolacu conduce partidul spre prăpastie.

Personal, nu îl cunosc pe domnul Dâncu și înțeleg că este un profesionist, dar cred că este foarte grav modul în care actuala conducere încalcă, în mod repetat, statutul partidului, impunându-și oamenii în funcții pe care nu ar trebui să le ocupe! Domnule Ciolacu, vă pun la dispoziție articolul din statutul pe care, atât dumneavoastră, cât și conducerea „colectivă”, l-ați încălcat prin numirea nestatutară a domnului Dâncu Vasile.

Statutul PSD: ARTICOLUL 132

Consiliul Național al PSD se constituie din următorii membri PSD:

parlamentari;

președinți și/sau vicepreședinți ai Consiliilor Județene Administrative;

miniștri și/sau secretari de stat;

europarlamentari;

primari de municipii;

primari de orașe;

trei primari de comune pentru fiecare județ, membri ai PSD.

Din câte știu, domnul Dâncu nu îndeplinește niciuna dintre aceste funcții și, prin urmare, nu poate fi nici măcar membru, darămite președinte al Consiliului Național PSD”, a scris Ilan Laufer, pe Facebook.

Este al doilea atac al tinerei generații de politicieni, foști sau actuali PSD-iști, care îl vizează pe Vasile Dîncu. Vineri, deputatul clujean Horia Nasra l-a numit pe Dîncu „o umbră politică care fuge de bătăliile electorale” și l-a provocat pe profesorul universitar să candideze la Primăria Cluj-Napoca împotriva actualului edil, Emil Boc.

Citește și: Vasile Dîncu, împins de la spate să candideze la Primăria Cluj-Napoca

HashtagNews.ro