Foto: Facebook Nelu Tătaru

Invitat la o emisiune la o emisiune TV, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre pericolul transmiterii noului coornavirus care încă ne pândește. Cu toate că e primăvară, e frumos, oamenii sunt tentați să iasă din case și să se plimbe, acesta ne-a avertizat că nu am ajuns încă în punctul în care să ne permitem un astfel de lux, întrucât o relaxare a restricțiilor nu ar face decât să creeze alte și alte focare de infecție.

Tătaru: populația trebuie să respecte anumite condiții și eu sper să le respecte

„Fiindcă avem o diasporă destul de importantă, pentru că am avut o transmitere locală accentuată în anumite focare, pentru că avem de gestionat un sistem sanitar care are mult în spate de peste 30 de ani, şi când mă refer mult înseamnă deficite, pentru că avem o populaţie care trebuie să respecte anumite condiţii şi eu sper să le respecte”, a declarat Nelu Tătaru, într-o emisiune la B1 TV.

În cadrul aceleiași emisiuni unde a fost invitat, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a declarat că va avea în cadrul zilei în curs o discuție în Comisia Științică, unde va puncta necesitatea testării cadrelelor medicale pentru noul coronavirus la șapte zile – printre altele.

„În toate protocoalele în care am spus cine poate fi testat, am inclus tot ce înseamnă infecţii respiratorii, fără o legătură cu coronavirus, tot ce înseamnă persoane instituţionalizate, tot ce înseamnă simptomatologie la persoanele care acordă asistenţă medicală, la corpul medical. O discuţie avem mâine în Comisia Ştiinţifică, inclusiv despre testarea periodică a personalului medical asimptomatic, cel puţin la şapte zile, pentru a putea proteja corpul medical”, a spus ministrul Sănătăţii.

Citește și: Ponta: „m-am decis, voi vota împotriva prelungirii stării de urgență”

#News