Opinia Timișoarei

În două grădinițe din România au fost anunțate încendii, în numai 24 de ore. Dacă la cea de la Timișoara, unde alarma a fost dată luni seară, când cei mici nu se aflau în clădire, la cea din județul Dâmbovița, a avut loc chiar în timpul orelor, marți dimineață. Din fericire, copiii au fost evacuați și se află în siguranță.

„La fața locului s-au deplasat de urgență 18 pompieri cu 4 autospeciale de stingere, o autoscară de lucru la înalțime și un echipaj SMURD din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Timișoara și 3 pompieri cu o autospecială de stingere și o autoscară de lucru la înălțime din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara. La sosirea echipajelor la fața locului, incendiul se manifesta la acoperișul cladirii pe o suprafață de aproximativ 4-5 mp”, au transmis reprezentanții ISU Timiș, citați de Opinia Timișoarei.

Nu se stie deocamdata cum s-a aprins focul, însă cel mai probabil de vină a fost o sursă de încălzire ori un scurtcircuit electric. Pompierii urmează să stabilească de la ce a pornit incendiul.

Copiii din grădiniță, evacuați, în siguranță

În cazul de la Dâmbovița, la grădinița din localitatea Valea Mare, incendiul a izbucnit dimineață, în timpul orele. Copiii care se aflau în unitatea de învăţământ au fost evacuaţi în siguranţă şi trimişi acasă. Acolo s-au deplasat echipaje medicale de la SMURD şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă, însă nu a fost nevoie de intervenţia acestora, notează Mediafax. Pompierii de la Detaşamentul Găeşti care au intervenit la locul incendiului au stabilit drept cauză probabilă un conductor electric defect ori neizolat corespunzător. De altfel, focul a distrus izolaţia de pe conductorul electric. Din fericire, incendiul a fost lichidat rapid, astfel că flăcările nu s-au extins.

Balș”, cel mai recent eveniment major

Reamintim că în urmă cu aproape trei săptămâni, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, a avut loc un incendiu, cu patru victime, pacienți Covid carbonizați. În urma incendiului 53 din cei 102 pacienți internați în Pavilionul 5 Covid au fost transferați la alte unități medicale din Capitală.

Vremea rece, sursele alternative de încălzire, dar mai ales rețelele electrice suprasolicitate pun în pericol viața multora în sezonul rece.

Citește și: Vaslui: Incendiu la o școală generală din județ