Florin Cîțu

Într-un mini interviu acordat lui Răzvan Exarhu, ministrul de Finanțe Florin Cîțu a declarat că Revelionul și Crăciunul vor fi sărbătorite prin muncă de acesta, mai exact lucrând la bugetul pentru anul viitor.

„O să lucrez la bugetul pentru anul viitor. Cam acestea vor fi Crăciunul şi Revelionul meu. Trebuie să îl avem până în 31 decembrie. Va trebui să pregătim bugetul pentru anul viitor”, a spus Florin Cîţu, la Morning Glory. Replica a venit ca răspuns întrebării lui Răzvan Exarhu: „Ce planuri aveți pentru Crăciun?”.

Florin Cîțu: „Încercăm să avem un deficit mai mic ca să nu ne mai împrumutăm atât de mult”

„Estimarea noastră (de creştere economică, n.r.) pentru anul viitor este printre cele mai conservatoare. M-am uitat la ce estimează şi Fitch sau FMI sau alte instituţii şi toate dau o creştere economică de 4,9% pentru România. Noi credem că o să fim la 4,7. Nu ştiu exact cifrele. Le fac cei de la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, dar revenire anul viitor cu o consolidare fiscală. Încercăm să avem un deficit mai mic ca să nu ne mai împrumutăm atât de mult. Deficitul mai mic vine din venituri mai mari. Digitalizarea ANAF va aduce mai multe venituri la buget”, a mai spus Florin Cîțu.

Citește și: Cîțu pune „cărămidă peste cărămidă” pentru a corecta greșelile PSD

#News