Reacția lui Cîțu, după ce Iohannis l-a trimis la „casa de copii” și l-a „înfiat” pe Cioloș

Dacian Cioloș, desemnat premier

Foto: Iulia KELT

Despre Florin Cîțu am vorbit, până acum, cam tot era de vorbit. Băiețel cu aere de superman, cățărat pe funcții, aparent greu de dat jos. APARENT. Însă cum nimic nu-i imposibil, greul s-a produs, iar Klaus Iohannis pare să fi înțeles (ori o fi fost făcut să înțeleagă) că susținerea acordată lui Cîțu nu-și mai avea rostul. Cu alte cuvinte, susținerea pentru Cîțu riscă să devină invers proporțională cu popularitatea lui, și așa grav afectată de tăcerile întâmplate în ultimii ani.

Ce și-or mai roade acum liberalii unghiile! Au mizat la Cîțu, au piercut tot cu el

Mai țineți minte cu ce mândrie și onoare își prezentau liberalii noul lider, în urmă cu două săptămâni? Ei bine, nici n-au apucat bine să se usuce lacrimile de bucurie de pe fețele lor, că s-au și produs altele: de data aceasta, unele de tristețe și de deznădejde.

Astăzi, „tătucul” l-a trimis pe Florin Cîțu la orfelinatul de politicieni. Tot azi, Iohannis l-a înfiat pe Dacian Cioloș, un băiețel pe care l-a mai luat în asistență maternală, în urmă cu câțiva ani, însă a fost nevoit să renunțe la el după numai un an.

Roata s-a întors, Dacian e din nou „acasă”

În drum spre „orfelinat”, Florin Cîțu a scris, cu ultimele sale puteri, acest mesaj, postat ulterior pe pagina sa de socializare:

„Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil. PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR.Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN”.

Citește și editorialul: Cutremurele lui Liviu Dragnea