Maraton pentru elevii care vor participa la mai multe olimpiade în acest weekend

Etapele județene pentru 4 olimpiade au loc sâmbătă, 11 martie, la probele probele Olimpiadelor Naționale de Limba engleză, Franceză, Matematică și Științe socio-umane

Maratonul olimpicilor în weekend, destinat elevilor care vor participa la mai multe olimpiade puse una după alta de Ministerul Educației. Engleza, Franceza, Matematica și Științele socio-umane, în aceeași zi, cu subiecte centralizate, potrivit g4media.ro.

Etapele județene pentru 4 olimpiade au loc în aceeași zi: sâmbătă, 11 martie, fiind probele Olimpiadelor Naționale de Limba engleză, Franceză, Matematică și Științe socio-umane

. Elevii care s-au calificat la acestea au de ales între două din ele care se suprapun dimineața, urmând să o susțină pe cealaltă de la prânz, cu o cel mult oră sau două la dispoziție pentru a ajunge la alt liceu organizator. 

Elevii care au trecut de fazele locale, susținute în luna februarie, vor avea de mers dintr-o școală în alta, sâmbătă, la diferențe de puțin timp, în schimburile pentru olimpiade.

Ele se suprapun două câte două: primele în prima parte a zilei, de la orele 9 sau 10, în majoritatea județelor. Apoi, de la orele 13-14, în general, alte două, potrivit datelor de la inspectoratele școlare județene.

 De exemplu, în cazul județului Prahova, sunt implicate cel puțin patru licee în desfășurarea olimpiadelor de sâmbătă. Județeana de Matematică (ONM) are loc de la ora 9 în două licee din Ploiești (clasele V-VI și VII-XII). Până la 08:30, elevii veniți din tot județul au voie să intre în săli. Concomitent, de la ora 9 se desfășoară și olimpiada de Engleză (OLE), în alt liceu din același oraș. Probele la Matematică se termină la ora 11:30, respectiv 12:30 (elevii de clasele VII-XII), iar de la 13:30 elevii sunt așteptați în sălile din alt liceu din Ploiești pentru proba la Franceză (ONLRFR). Și etapa județeană a Olimpiadei de Științe socio-umane, adică educaţie civică (ciclul primar), educaţie socială (ciclul gimnazial), logică, argumentare și comunicare, psihologie, sociologie, economie, filosofie (ciclul liceal) are loc în țară tot sâmbătă, 11 martie.

Firmă din Oradea, amendată cu 70.000 de lei de către Garda de Mediu