Firmă din Oradea, amendată cu 70.000 de lei de către Garda de Mediu

Societatea îngropa gunoaie în balastiera pe care o exploatează

Comisarii Gărzii de Mediu Bihor au amendat cu 70.000 lei o societate din Oradea prinsă că îngropa gunoaie într-o balastieră pe care o exploatează.  Firma a primit amenda maximă prevăzută de lege deoarece a dus zeci de camioane de gunoaie în carieră, deversând mizeriile în apă sau îngropându-le în malurile iazurilor piscicole, potrivit g4media.ro.

Balastiera se află în cartierul orădean Episcopia, în zona străzii Santăului, unde firma are un perimetru de exploatare de aproape 40.000 mp.

 Până anul trecut, firma a extras pietriș și nisip, activitate pentru care acum nu mai are licență. Pe locul excavărilor, a amenajat iazuri piscicole, iar comisarii de mediu au depistat că gunoaie de toate felurile sunt deversate în apă sau îngropate în maluri. Comisarii de mediu mai spun că practica îngropării deșeurilor în balastiere este frecventă.

„Din păcate, nu este singurul caz de acest fel constatat în județul Bihor. În cazul mai multor balastiere care au ca destinație finală amenajarea de iazuri piscicole s-a constatat în cursul anilor anteriori că au fost folosite pentru abandonarea și îngroparea diverselor tipuri de deșeuri”, se arată în comunicatul institutiei.

Un șofer din Iași, despăgubit după ce a intrat cu mașina într-un canal fără capac