China, țara de origine a Coronavirus, înregistrează din nou infectări

Cu toate că acum câteva zile se anunța o oarecare stabilizare a numărului de decese din cauza Coronavirusului, noile date vin să contrazică trecutul. Situația pare să se fi schimbat într-un timp extrem de scurt, înregistrându-se o răsturnare de situație.

Deși timp de 4 zile consecutive în China se înregistrase o scădere a numărului de infectări, iată că acum, situația s-a schimbat un pic, confirmându-se 24 de cazuri noi de infectare cu Coronavirus, anunță Reuters.

În epicentrul epidemiei de COVID-19, provincia Hubei, starea pare să se stabilizeze, însă. De altfel, în cursul zilei de marți, președintele Xi Jinping a făcut o vizită în zonă pentru prima dată de când această epidemie a izbucnit, dând astfel speranțe locuitorilor că există loc și de mai bine pe viitor.

În ceea ce privește situația întregii Chine, vorbim despre un număr total de aproximativ 80.000 de cazuri confirmate, numărul deceselor ajungând la 3.158, în cursul zilei de marți.

În România

În România avem în acest moment un bilanț de 30 de persoane infectate, însă niciun deces. Ultimul pacient infectat este o femeie de 43 ani, medic la Spitalul Dimitrie Gerota, ce a intrat în contact cu pacientul internat acolo de curând. Confirmarea infectării cu Coronavirus a femeii a fost făcută în cursul acestei dimineți.

Citește și: Firea închide Primăria Capitalei și face apel la solidaritate

#News