Simona Halep (Instagram)

Simona Halep, fost lider mondial, și Chris Evert, deținătoare a șapte titluri de Grand Slam, au avut un schimb de replici pe o rețea de socializare, în care americanca i-a luat public apărarea Simonei: „Susțin tot ceea ce spune sau face Simona!”,  iar românca i-a mulțumit, tot public, pentru susținere.

Citește și: Viața normală, plictisitoare pentru Simona Halep

Simona Halep, dublă campioană de Grand Slam, a anunțat că va aborda următoarele turnee, cele de la Dubai și Doha, fără antrenor, după concedierea lui Daniel Dobre și Adrian Marcu. Decizia Simonei Halep, ajunsă pe locul 22 WTA, a surprins pe toată lumea, însă, potrivit unei interviu acordat treizecizero.ro, aceasta susține că vrea să vadă cât de capabilă este să facă totul singură.

„E o perioadă în care vreau să-mi iau responsabilitatea, să mă întăresc ca persoană și vreau și să experimentez. Să văd cât sunt capabilă să fac singură. Am multe sfaturi care mi-au rămas de la toți antrenorii cu care am lucrat, mai ales din cei șase ani cu Darren. Am multe idei și parcă acum vin toate, mai ales când ești relaxat și nu simți presiunea echipei. E deja o săptămână de când nu mai este cineva care să-mi dea sfaturi la antrenamente sau să-mi spună ce nu e bine. Și atunci trebuie să îmi găsesc eu ce am greșit și ce trebuie să fac ca să fac mai bine. Și cumva vreau să mă dezvolt eu, ca jucătoare de tenis și ca om, implicit”, a declarat Simona Halep pentru sursa menționată.

După cele două turnee din zona Golfului, Simona Halep va concura la turneele din SUA. Indian Well se va disputa între 9 și 20 martie (WTA 1000), la fel ca și cel de la Miami, ce va avea loc între 22 martie și 3 aprilie. De altfel, Simona Halep s-a înscris și la turneul de la Charleston (zgură verde, mai rapidă decât cea roșie), programat între 4 și 10 aprilie (WTA 500). „Aşa am jucat cam în toţi anii, când am fost sănătoasă: Dubai, Doha, Indian Wells, Miami şi Charleston aş vrea să joc, pentru prima dată, înainte să mă las de tenis”, declara Halep la revenirea din Australia, unde s-a oprit în faza optimilor de finală, fiind învinsă de Alize Cornet.

Citește și: Simona Halep s-a despărțit de Cahill