Începe modernizarea ghișeelor de check-in de la Aeroportul Otopeni

52 de ghișee de check-in au intrat luni într-un proces de modernizare, fiind prima etapă care va dura până în vara anului viitor

Aeroportul Otopeni închide, pe rând, începând de luni, câte una dintre cele două ”insule” de check-în din aerogară, fiecare având 52 ghișee. Celelalte două insule, din zona nouă a aerogării, vor funcționa la capacitate maxima, potrivit antena3.ro

Ghișeele de check-în închise fac parte din procesul de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de plecări, a comunicat Compania Națională Aeroporturi București S.A.

 Contractul de modernizare se va derula pe o perioadă de doi ani, asigurând înlocuirea sistemului de procesare a bagajelor de cală din aerogara veche Plecări. Sistemul este în funcțiune de aproape 20 de ani, el incluzând atât zona check-în, caruselele de bagaje și benzile transportoare aferente, cât și echipamentele de control automat de securitate al bagajelor de cală, au mai anunțat reprezentanții companiei. Contractul, în valoare de 21 milioane euro, a fost încheiat cu firma franceză Alstef Automation SAS.

În momentul finalizării lucrărilor de modernizare, capacitatea de procesare a bagajelor pe fluxul de plecări va crește cu 40%.

De asemenea, vor fi disponibile și 12 ghișee ”self service drop off”, care vor permite pasagerilor să-și depună singuri bagajul de cală, fără a mai apela la ghișeul de check-în. Singura perioadă mai dificilă pe parcursul derulării proiectului este cea cuprinsă între octombrie 2022 și august 2023, capacitatea urmând să fie redusă cu 25%. După înlocuirea echipamentelor din prima zonă de check-în, capacitatea ce depozitare a bagajelor va reveni la 100%. De asemenea, după înlocuirea celor din a două zonă, capacitatea totală va ajunge la 140%  comparativ cu cea actuală. 

CN Aeroporturi București recomandă pasagerilor să se prezinte la aeroport cu 3 ore înainte de ora programată pentru zbor și să efectueze fără întârziere toate formalitățile premergătoare zborului, check-în, control de securitate, control de frontieră

CN Aeroporturi București, în colaborare cu agenții de handling și celelalte entități implicate, va pune în aplicare măsuri speciale pentru ca, printr-o programare și utilizare eficientă a infrastructurii disponibile, să se evite crearea de neregularități în operarea curselor aeriene și, implicit, să se minimizeze orice disconfort pentru pasageri.

Aeroportul Internațional Henri Coanda este cel mai mare aeroport din România și unul dintre cele două aeroporturi importante din București (cel de al doilea fiind Aeroportul Internațional București Băneasa – Aurel Vlaicu din cartierul Băneasa). Aeroportul Henri Coandă este situat în afara zonei urbane a Bucureștiului, în orașul Otopeni, județul Ilfov. În anul 2018 pe Aeroportul Henri Coandă au tranzitat 13.824.830 de pasageri.

Poștaș din Argeș, trimis în judecată pentru delapidarea sumei de 85.000 de lei