„Rabla pentru electrocasnice”, relansată în ianuarie

Cu o întârziere de o lună, se vor ridica „obloanele”

Noul ministru al Mediului, Tanczos Barna a precizat, la Digi 24, că speră ca programul „Rabla pentru electrocasnice” să fie relansat în ianuarie, imediat după aprobarea bugetului pentru 2021. Programul trebuia să intre în funcție de la jumătatea acestei luni, însă din motive de siguranță cibernetică nu a fost posibil acest lucru.

„Eu sper ca imediat după aprobarea bugetului să putem relansa acest program. Am avut o discuție lungă cu colegii în minister, din păcate ne-a prins sfârșitul de an, ne-au prins sărbătorile și sistemul nu era funcțional. De fapt, conducătorul instituției a plătit cu funcția pentru aceste greșeli. Este de nepermis ca un nou program atât de popular și atât de așteptat de toată lumea să eșueze din cauza unor greșeli umane. Este vorba de un sistem informatic, care trebuia să fie testat, trebuia să fie sigur și să nu ajungem în asemenea situație. În ianuarie, imediat ce vom avea bugetul aprobat, vom porni programul cu un sistem informatic care nu va mai da greș și așteptăm persoanele interesate să acceseze fondurile alocate pentru acest program, Rabla pentru electrocasnice”, a declarat Tanczos Barna, ministrul Mediului, la Digi 24.

Program „Rabla pentru electrocasnice” trebuia să înceapă pe 15 decembrie, la ora 12.00, însă a fost amânat de teama unor atacuri cibernetice și a pericolului de clonare a unor informații.

Bugetul care a fost alocat în acest an pentru acest program era de 40 de milioane de lei, dublu față de anul 2018. În cadrul programului, persoanele fizice beneficiază de vouchere pentru achiziţionarea de echipamente electrice și electronice de uz casnic, cu eficiență energetică clasa A++ și A+++, dacă predau echipamente electronice vechi.

Citește și: Un nou președinte la Administrația Fondului pentru Mediu

#News