Proceduri online pentru înmatricularea mașinilor 

Anul trecut au fost înmatriculate aproape 130.000 de autoturisme noi.

Înmatricularea şi radierea autovehiculelor s-ar putea face online conform unui proiect de ordonanţă care a fost pus în consultare publică, co-iniţiat de Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării şi Ministerul Afacerilor Interne (MAI), potrivit digi24.ro.

Anul trecut au fost înmatriculate aproape 130.000 de autoturisme noi, peste 320.000 de maşini fiind aduse din străinătate.

Potrivit proiectului, MAI urmează să creeze o platformă dedicată în termen de 6 – 12 luni de la adoptarea actului normativ. „Este încă un pas înainte pe care România îl face pe drumul transformării digitale, după lansarea aplicaţiei ghişeul.ro şi a cazierului judiciar online gratuit. Ne propunem să îi oferim cetăţeanului o viaţă mai uşoară, o relaţie directă cu instituţiile statului, servicii uşor accesibile şi transparente, 24 de ore din 24, 7 zile din 7. (…) După adoptarea proiectului de ordonanţă de urgenţă, MAI va dezvolta o platformă, în termen de 6 – 12 luni, ceea ce va permite înmatricularea şi radierea online a autovehiculelor, în primă fază pentru acele autovehicule deja înmatriculate în România”, a declarat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării Sebastian Burduja.

Oamenii de știință au descoperit cauzele încărunțirii părului