12 persoane reţinute în Mureș pentru sustragerea ilegală a 2,5 tone de peşte dintr-un lac

Ele au folosit plase monofilament

Doisprezece bărbaţi au fost reţinuţi în urma a 14 percheziţii efectuate în Târgu Mureş, Luduş, Valea Largă şi Zau de Câmpie, la locuinţele unor persoane suspectate că ar fi furat peste 2,5 tone de peşte dintr-un lac, potrivit g4media.ro.

Ei utilizau plase de pescuit de tip monofilament care sunt interzise.

”La data de 24 aprilie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Luduş, poliţiştii Secţiei 13 Poliţie Rurală Zau de Câmpie au efectuat 14 percheziţii în Târgu Mureş, Luduş, Valea Largă şi Zau de Câmpie, la locuinţele unor persoane bănuite de furt calificat, tăinuire şi utilizarea de plase de pescuit de tip monofilament. 12 persoane au fost reţinute, pentru 24 de ore”, informează miercuri Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Mureş.

Din cercetările efectuate a reieşit că persoanele vizate ar fi sustras material piscicol din lacul de pescuit din localitatea Zau de Câmpie.

Ei foloseau plase tip monofilament, interzise la deţinere şi uz, în realizarea activităţii infracţionale beneficiind de complicitatea altor persoane, precizează sursa citată. S-a mai stabilit că, în perioada martie – aprilie 2024, s-ar fi sustras cantitatea de aproximativ 2.500 kilograme de peşte de diferite specii, în urma faptelor săvârşite fiind cauzat un prejudiciu de aproximativ 36.000 de lei.

La percheziţii, poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea continuării cercetărilor, 28.067 de lei, o armă neletală cu aer comprimat, supusă autorizării, de calibrul 4,5 mm, şi 24 de bucăţi de muniţie de acelaşi calibru, 6 bărci gonflabile, 9 vâsle, mai multe unelte şi echipamente de pescuit, 8 telefoane mobile şi mai multe medii de stocare a datelor, un cântar de capacitate mare, 196 de kilograme de peşte din diferite specii şi 6 pungi cu icre.

La două locaţii percheziţionate, poliţiştii au descoperit un lac de pescuit amenajat şi populat cu peşte din specia crap şi o baltă populată cu puieţi de diverse specii. Au fost conduse la sediul unităţii de poliţie 14 persoane, pentru audieri, iar în baza probatoriului administrat 12 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 69 de ani, au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Popescu Piedone, din nou pe schele în inspecție