Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a ridicat sechestrul pus pe cele cinci clădiri ale Poștei Române (PR), ce se aflau sub sechestru, ca măsură asiguratorie. Totodată, directorul PR, Horia Grigorescu a precizat că această perioadă de „gaj” a afectat finanțarea companiei în ceea ce privește investițiile.

„După mai bine de 8 ani de zile, Poşta Română nu mai are niciun imobil gajat în favoarea ANAF. A fost o perioadă lungă, fapt care a afectat bonitatea pe piaţă în situaţii în care a fost nevoie de finanţare pentru capital de lucru, dar mai ales pentru investiţii”, a declarat Horia Grigorescu, Directorul General al Poştei Române, într-un comunicat de presă.

Cinci clădiri aparţinând Poştei Române se aflau sub sechestru, ca măsură asigurătorie impusă de ANAF în vederea recuperării creanţelor faţă de bugetul statului. Imobilele au fost evaluate de organele fiscale la suma de 153 milioane de lei.

Altfel, în 20 august 2020, Poşta Română a reuşit să-şi achite integral toate datoriile istorice după ce a virat în conturile ANAF suma de aproape 135 milioane de lei, din venituri proprii, iar compania națională de poștă a solicitat eliberarea de sub sechestru a bunurilor imobile ce au constituit garanţie.

Poate că după ridicarea sechestrului se vor face întradevăr investiții atât la partea imobiliară a ceea ce înseamnă această companie națională, dar mai ales la digitalizarea sistemului, depășit în multe situații.

Citește și: DIICOT: Sechestru pe averea lui Cristian Burci, patronul Adevărul și Prima TV

#News