Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a anunțat că în urma evoluției epidemiologice din România este necesară o nouă prelungire a stării de alertă.

„După cum vedem şi evoluţia, suntem pe un platou. Propunerea Ministerului Sănătăţii este de prelungire a stării de alertă”, a declarat Tătaru la o conferință de presă la Pitești.

„Noi suntem într-un platou, într-un platou din ăla dinţat, să-i spunem, al celei de-a doua faze sau a doua cocoaşă din primul val. Este o lună grea luna septembrie, prin precauţiile pe care trebuie să le asumăm şi să le respectăm toţi. Am avut un 1 septembrie cu reluarea activităţii în restaurante, cu reluarea activităţilor în teatre şi cinematografe, cu reîntoarcerea populaţiei din concedii şi aglomerarea transportului în comun. Va urma 14 septembrie cu deschiderea şcolilor, iar, la fel, o supraaglomerare a transportului în comun, o lună de campanie electorală, alegerile de pe 27”, a spus Nelu Tătaru, la Digi 24, miercuri seară.

Aceasta va fi a cincea prelungire a stării de alertă, prima fiind în luna mai. Starea de alertă poate fi prelungită ori de câte ori analiza factorilor de risc indică necesitatea menținerii răspunsului amplificat pentru o perioadă de timp suplimentară, care nu poate fi mai mare de 30 de zile. De altfel, pe 30 august, premierul Ludovic Orban anunţa că Guvernul va adopta, în 15 septembrie, Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă, act normativ care va reglementa şi măsurile de protecţie împotriva COVID-19 care trebuie respectate în 27 septembrie, ziua alegerilor locale.

Până astăzi, 10 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 99.684  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 41.010 pacienți au fost declarați vindecați, iar 4.065 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

Citește și: Orban, despre alegerile locale. Vor avea loc în stare de alertă

#News