Valabilitatea cardurilor de energie, prelungită până la 31 mai

Românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor la curent electric

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor, potrivit stiripesurse.ro.

Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe.

Pentru că 1,1 milioane beneficiari încă mai au bani pe carduri, era vitală această decizie pentru ca măsura de ajutor pentru facturi să nu se risipească, a spus premierul Marcel Ciolacu, înaintea ședinței de guvern. Astfel, românii beneficiari ai cardurilor de energie aveau posibilitatea să le mai utilizeze doar până la 31 martie 2024, data la care acestea urmează să expire. Acum, valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită până la 31 mai 2024. Cardurile pot fi folosite până la 31 mai atât pentru achitarea facturilor curente, cat și a celor restante, exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului. Mai mult decât atât, beneficiarii pot efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată. Dronă căutată în Insula Mare a Brăilei de către Armata Română