Dincolo de glumița din titlu, trebuie să recunoaștem că inițiativa anunțată de ministrul de Interne, Marcel Vela, este una cât se poate de utilă situației de față. Mai ales dacă își dorește cineva să pună în aplicare planul visător al ministrului Justiției, Cătălin Predoiu care, în cursul zilei de ieri anunța că România va deveni acea țară fără interlopi.

Ca să nu mai lungim vorba, conform unei declarații a lui Marcel Vela, politiștii vor urma să fie „înzestrați” c-o ureche în plus, însă și cu un ochi. Amândouă digitale, firește. În această vară, potrivit lui Vela, politiștii vor avea asupra lor dispozitive audio-video, pentru ca dezbaterile ulterioare de tipul „cine a greșit? polițistul sau interlopul?” să nu mai aibă loc. Astfel, acest dispozitiv va avea ca scop responsabilizarea cetățeanului, însă și a polițistului tentat să comită abuzuri.

„Încă de anul trecut, odată cu problemele pe care le-au avut polițiști de-ai noștri, am decis să dotăm polițiștii cu mijloace de înregistrare audio-video. Body-camera unui polițist, în final, va responsabiliza și polițistul și cetățeanul, în așa fel încât să nu mai existe infinite dezbateri televizate și în societate despre cine a fost de vină: Spartacus sau polițistul. Acest proiect se va materializa în această vară.”, a spus Marcel Vela.

Citește și: Banciu face calculul stării de urgență și ceva îi dă cu minus

#News