O tânără din Cluj- Napoca, condamnată pentru că a închiriat 15 apartamente pe care nu le deținea

Aceasta este acuzată că a încasat 10.400 de lei și 250 de euro pentru chiria apatarmentelor.

O tânără babysitter în Cluj-Napoca a fost condamnată în primă instanță la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune, sentința nefiind definitivă, potrivit ziare.com.

 Aceasta este acuzată că la ediția din anul 2018 a Untold, a încasat 10.400 de lei și 250 de euro pentru chiria a 15 apartamente pe care nu le deținea.

Este vorba despre un dosar de înșelăciune în care o babysitteră a fost trimisă în judecată pentru înșelăciune deoarece a încasat de la 15 persoane bani pentru închirierea unor apartamente și garsoniere pe care nu le deține. În preajma festivalului tânăra a dat anunțuri că închiriază garsoniere sau apartamente. Potrivit datelor din dosarul penal, 15 persoane i-au plătit tinerei între 200 și 2.000 de lei pentru a fi sigure că au un apartament pe perioada festivalului. Una dintre cele 15 persoane a declarat în cadrul anchetei că a transferat un avans de 700 de lei pentru închirierea unei garsoniere.

După efectuarea plății, „făcând câteva verificări pe Google Image, persoana vătămată a constatat că aceleaşi imagini transmise cu garsoniera respectivă, erau postate şi pe un site din Spania, ale cărei încăperi erau oferite spre închiriat”.

„Realizând faptul că a fost înşelată, persoana vătămată a încercat să ia legătura cu inculpata, solicitându-i restituirea sumei de bani avansate dar în ciuda promisiunilor de returnare a banilor din partea inculpatei, persoana vătămată nu şi-a recuperat până la acest moment suma de bani înmânată”, se arată în rechizitoriu.Doi dintre păgubiți sunt colegi de serviciu a tinerei și au constatat că sunt înșelați după ce și-au dat seama că au închiriat același apartament. Cu ajutorul unui al treilea coleg a fost un organizat un flagrant, tinerei oferindu-i-se bani marcați cu „înșelăciune”. Tânăra a recunoscut toate acuzațiile și i-a cerut judecătorilor timp pentru a le restitui victimelor banii.

Până la pronunțarea sentinței, păgubiții nu și-au recuperate banii,  „proprietara” fiind condamnată la un an și șase luni cu suspendare și plata prejudiciului pentru fiecare dintre „chiriașii” înșelați.

„Într-un interval de timp foarte scurt, de aproximativ 3 luni de zile, inculpata a săvârşit trei infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, cu un număr însemnat de acte materiale (în total 15 acte materiale), în dauna a 15 persoane vătămate, cauzând un prejudiciu total de 10.400 lei şi 250 de euro. Judecătorul a mai reținut că „în ceea ce priveşte persoană inculpatei, deşi este adevărat că aceasta nu are antecedente penale, pe parcursul procesului a manifestat o atitudine necooperantă, creând cel puţin suspiciunea că urmăreşte tergiversarea soluţionării cauzei”.

Tânăr arestat preventiv după ce a încercat să înjunghie o persoană și a tras focuri de armă