Nu știu cum e pentru alții, însă eu când mă gândesc la Tele7ABC, mă gândesc automat la copilărie, atunci când viața era mai ușoară, grijile mai puține, iar veselia la ea acasă. Nu era duminică fără să-l văd pe tata butonând de zor telecomanda, în speranța c-o să găsească ceva „urmăribil”.

Uneori, telecomanda tatălui meu se oprea pe Tele7ABC unde, la un moment dat, vedeta era Floriiiiiiiiin Călinescu. Ce-i mai plăcea lui tata Călinescu! Recunosc, la momentul respectiv eu nu prea pricepeam de ce atâta tam-tam în jurul unui om ale cărui glume mi se păreau, prin prima vârstei fragede, nesărate și degeaba. În timp am ajuns să-l apreciez, la rândul meu, pe Călinescu, cu toate că, atunci când am ajuns la un oarecare de nivel de erudiție, nici Florin nu mai era pe nicăieri, și nici postul de televiziune mai sus amintit nu se mai afla în grila de programe.

Lansată oficial „pe piață” în data de 13 august 1994, una dintre primele televiziuni românești, Tele7ABC reușea să-i adune laolaltă pe Corina Chiriac, Teo Trandafir, Dan Diaconescu, Andreea Berecleanu, Mihaela Rădulescu, Mircea Badea și regretatul „doar o vorbă să-ți mai spun”, George Pruteanu. În 2005, Tele7ABC emitea pentru ultima oară.

Din nou „on air” – deocamdată doar online

Cu toate că zvonurile redeschiderii televiziunii nu sunt unele noi, iată că acum chiar se întâmplă. Noua conducere a postului a declarat că, deși va emite online, în timp există posibilitatea ca 7ABC să se mute și pe căi clasice și să revină în grila de programe a celor mai cunoscuți furnizori. Decizia va fi influențată de popularitatea pe care televiziunea o va înregistra online.

HashtagNews.ro le urează succes!

Citește și: Banciu face calculul stării de urgență și ceva îi dă cu minus