Cum să te descurci în viață, când nici școală prea multă nu ai, nici legea nu consideri că trebuie musai respectată și când nici pe jos nu-ți prea place să mergi: îți iei permis de conducere fals. Nu, nu e vorba de un examen, de vreo școală, de vreun traseu cu instructor în dreapta. Nu. Procedezi exact ca atunci când îți cumperi de pe OLX  un autoturism vechi și poluant: accesezi un link, dai un telefon, scoți niște bani și bați palma.

La începutul lui 2019, în România erau 8,1 milioane de permise de conducere, iar numărul este în creștere, conform Europa FM. Întrebarea se pune altfel: câte permise false, pe lângă cele reale, mai există? Și cum faci să obții un permis fals ca să devii regele (fals) al șoselelor din România?

Simplu! Am pregătit pentru voi un tutorial simplu, pe înțelesul oricui care își dorește un carnet (fals) de conducere:

1. Ești un tip inteligent și tenace care poate conduce excepțional, pentru că a avut atâtea vise în care era la volan. Sau chiar ai învățat să conduci de la un unchi dubios, undeva pe o tarla la fel de dubioasă, departe de ochiul vreunui instructor. Adică tu știi să conduci, chit că e ”la negru” dar, din anumite motive, nu poți trece testul de conducere. Te inhibă punctajele, semnele de circulație și parcările laterale dar, de condus, conduci.

2. Ești un tip inteligent care are nevoie urgentă de permis de conducere pentru a obține un loc de muncă, dar nu poți aștepta procesul legal lung. În multe locuri de muncă, permisul de conducere nu numai că ar constitui un avantaj, dar chiar a devenit obligatoriu. Vrei să lucrezi în distribuție? Vrei să lucrezi în transport? Vrei să conduci un autoturism, un autobuz, poate chiar un tren? Nu ai permis? Nimic mai simplu: legitimația falsă e la un click distanță.

3. Să presupunem că ai permisul suspendat și trebuie să aștepți. Desigur, nu prea contează că îl ai suspendat pentru că ai încălcat legea. Legitimația falsă e aici pentru tine!

4. Ești imigrant și nu îți poți schimba foarte ușor și foarte legal documentul? Ai nevoie de unul nou? Permisul fals e atât de ușor de obținut! Click aici! Satisfacție garantată.

5. Faci și tu parte din grupul de șoferi nefericiți care trebuie doar să schimbe categoria și să-și actualizeze permisul de conducere? Știu, e nedrept să nu ai timp, dar nu te panica. Permisul 100% fals e, mai nou, accesibil oricui. Indiferent dacă visul tău e să tragi de volanul autoturismului personal sau să pilotezi un avion comercial, viitorul sună bine.

Râdem, glumim, dar la noi se moare cel mai mult pe șosele și nu e numai vina infrastructurii, oricât am da vina pe stat și pe clasa politică. Se moare din cauză de alcool la volan, telefon la volan, viteză, depășiri. Se moare și se îngroașă zilnic cifrele celor cu permise de conducere false. Doar că, dincolo de cifre, sunt oameni.

Citește și: Copacii fără pădure

#News