Epidemia de inconștiență, poate cea mai periculoasă dintre epidemii

După cum bine știm, epidemia de Coronavirus pare să o ia la vale, întrucât alte două cazuri au fost confirmate în cursul zilei de ieri, față de cele 15 deja existente. Vorbim despre un bărbat de 60 ani din București și despre o femeie de 73 ani din Buzău.

Dacă în cazul femeii, sursa infectării este una sigură, adică clasica reîntorcere din Italia, iată că în cazul bărbatului de 60 ani, lucrurile par să se complice, acesta declarând cum că nu ar avea nicio legătură cu Italia, ceea ce ulterior s-a dovedit a fi o minciună. S-ar zice că un ofițer ar fi trebuit să aibă responsabilitatea tatuată pe suflet. S-ar zice!

Deși inițial fusese internat în spital pentru cu totul alte afecțiuni ce nu aveau legătură cu COVID-19, ulterior acesta s-a dovedit a fi infectat cu noul Coronavirus.

”În urma depistării unui pacient al Spitalului de Urgență Dimitrie Gerota din București ca fiind pozitiv la virusul COVID – 19 (coronavirus), facem următoarele precizări:

Bărbatul a fost internat în data de 5 martie a.c. având o simptomatologie total diferită față de definiția de caz pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

La câteva zile după internare, pacientul, a dezvoltat o simptomatologie pulmonară foarte agresivă, fapt ce i-a determinat pe medicii care îl aveau în observație să solicite, astăzi, efectuarea testului pentru COVID – 19.

Bărbatul este ofițer în rezervă al MAI, are în vârstă de 60 de ani și prezintă o stare generală stabilă. Pacientul afirmă că nu a călătorit recent în nici un stat din zonele considerate de risc maxim.

Având în vedere perioada petrecută în spital de pacient, la nivelul unității medicale au fost dispuse următoarele măsuri:

– A fost declanșată ancheta epidemiologică pentru identificarea tuturor contacților direcți, în special din rândul personalului spitalului;

– A fost dispusă restricționarea accesului în spital, dar și ieșirea persoanelor aflate în unitatea medicală, urmând ca, în funcție de ancheta epidemiologică, să înceapă testele pentru verificarea tuturor persoanelor care au luat contact cu bărbatul de 60 de ani.

– Celelalte persoane care au lucrat în unitatea medicală în perioada în care bărbatul a fost internat, dar care nu sunt în spital în prezent, vor rămâne în izolare la domiciliu și sub supraveghere medicală.

Pacientul este în curs de a fi transferat la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș din București.

De asemenea, în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., a fost confirmată infecția cu coronavirus în cazul unei femei de 73 de ani, din Buzău, care a sunat la 112 în cursul zilei de ieri după ce a manifestat stare febrilă, greață, disconfort digestiv. Femeia a fost preluată de ambulanță, de la domiciliu, cu izoleta, și internată în Spitalul Județean de Urgență, în locul special amenajat pentru astfel de situații. Persoana a fost testată pentru gripă, rezultatul fiind negativ, fapt pentru care au fost prelevate probe pentru noul coronavirus (COVID-19), testul rezultat fiind pozitiv. Femeia de 73 de ani a revenit în țară din regiunea Rimini (Italia) în 2 martie a.c., dată la care respectiva regiune era considerată neafectată.”, anunță Grupul de Comunicare Strategică.

Inconștiență și nepăsare

Din păcate, vorbim despre o epidemie de inconștiență. Oameni ce nu se gândesc la sănătatea celor din jurul lor, oameni pentru care o excursie contează mult mai mult decât o epidemie. Și da, oameni care preferă să-i îmbolnăvească conștient pe ceilalți, doar ca să nu rămână blocați în Italia. Ei să fie bine! În rest, potopul!

Citește și: Premierul, sfătuit să-și concentreze atenția pe Coronavirus, nu pe alegerile locale

#News