Pentru cine nu știe, Elon Musk deține în prezent cam 5 companii, printre care PayPal, Tesla și SpaceX. Și pentru că schimbarea, inovația sau geniul de care dă dovadă nu se opresc aici, Elon Musk pregătește o nouă explorare a spațiului.

Este prima companie privată care trimite astronauți pe orbită. Insistăm pe ideea de companie privată și pe nevoia de schimbare continuă. Și, dacă tot vorbim de nevoi, Elon Musk are nevoie doar de doi astronauți și de o sumă modică: 4 miliarde de dolari.

Prima parte este rezolvată, astronauții veterani de la NASA, Doug Hurley și Bob Behnken, vor face o plimbare cu Tesla prin Kennedy Space Center, în costumele lor ”Starman”, inspirate de la Hollywood, și vor intra în nava rachetă Falcon 9 folosind un touch pad.

Lansarea Falcon 9 este programată pentru azi, 27 mai 2020 ora 16.33 (ora 21.33 ora Marii Britanii). De asemenea, SpaceX va deveni prima companie privată care va pune astronauții pe orbită, lucru realizat doar de trei țări – Rusia, SUA și China.

Fondatorul X Prize, Peter Diamandis vorbește despre lansare ca despre un viitor în care orice este posibil. Și da, Musk ne-a cam obișnuit, în timp, cu transformarea posibilului în imposibil

Și, dacă e să-l cităm pe Diamandis, oamenii vor ajunge în spațiu într-un mod ”fiabil şi ieftin”. Și, cel mai important, vor ajunge azi.

„Este vorba de primul sistem spaţial construit în totalitate în mediul comercial şi antreprenorial. Ceea ce face Elon Musk este extraordinar, depăşind industriile subvenţionate de stat din SUA, Rusia şi China”, subliniază Peter Diamandis.

Am zis mereu de continua mișcare, de continua transformare la care lucrează Elon Musk. Și îl asociez mereu cu elementul surpriză.

A înființat prima companie când avea doar 23 de ani și da, la 23 de ani, mulți sunt încă niște copii. Și, legat de copilărie, a fost un copil lovit, înjosit și spitalizat. A fost o victimă a bullying-ului, pentru că trăia într-o lume științifico-fantastică. Pentru că era altfel, pentru că era fascinat de știință și pentru că privea spre viitor. Tot spre viitor pornește și cea mai puternică rachetă din lume.

Citește și: Viitorul plastic: din plante și zaharuri

#News