Vă amințiți clipul ăla miorlăit în care ÎPS Teodosie se milogea jeluitor autorităților ca să-l lase și pe el să facă o slujbă mică-mică-mică? Ei, bine, acum câteva zile aproape că-i reușise. Și nu neaparat lui, ci boss-ului mai mare, Preafericitul Daniel, care a semnat un acord cu MAI, ca și cum Biserica Ortodoxă ar fi un soi de stat în stat, un fel de Vatican balcanic, care are nevoie să semneze protocoale și alianțe.

Cum Vela și-a luat în cursul zilei de ieri o urecheală strașnică de la președintele Iohannis, respectivul acord s-a mai modificat un pic aseară, astfel că polițiștii nu mai sunt obligați să-și umilească meseria pozând în slugile fustelor bisericești.

„Toţi au crezut că un protocol între Patriarhie şi MAI are o valoare de lege. Creştinii se simt neglijaţi şi părăsiţi. A mai fost o pandemie în secolul XIX, iar la o săptămână de la Înviere nu a mai fost niciun mort. Creştinii aşa văd, ca pe un atac. A încetat ciuma când s-au scos moaştele Sfântului Dimitrie. Jandarmii ne-au cerut: “, a spus arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, fost aproape pușcăriaș.

Lui ÎPS Teodosie îi e frică de blesteme

Jur că atunci când vine vorba despre ce e acceptat de biserică și ce nu, mă încurc teribil. Pe de-o parte mi-a fost dat să aflu cum că biserica nu crede în superstiții și blesteme, pe de altă parte îl aud pe Teodosie acuzându-l pe președinte că se exprimă în blesteme.

„Eu cred că se va petrece – şi acea exprimare că este ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii. De la vârful ţării s-a spus aşa ceva. Noi, de acolo, aşteptăm ocrotire.  Toţi regii României au simţit ortodox. Ei au luptat să nu jignească ortodoxia.  Domnul Vela e un om de credinţă. Domnul ministru nu a făcut de capul lui acel protocol, a vorbit cu premierul şi cu preşedintele. Noi nu ne-am gândit decât la ordine, nu la dezordine. Creştinii care vor Sfânta Lumină ştiu de ordine“, a mai spus ÎPS Teodosie.

Citește și: Polițiștii nu-l mai vor pe Marcel Vela

#News