FOTO Antena 3
FOTO Antena 3

Firea nu a făcut gălăgie degeaba, Alexe îi dă dreptate acum. Poluarea din Bucureşti înregistrată în noaptea de 1 spre 2 martie a fost reprezentată de un cumul de factori, printre care arderile necontrolate de la marginea Capitalei şi din judeţul Ilfov, incendiul de la Crevedia şi traficul.

Poluare record în Capială, cumul de factori

CET Grozăveşti a fost amendată cu 100.000 de lei, pentru că nu a notificat Agenţia pentru Protecţia Mediului Bucureşti despre folosirea păcurei în producerea energiei, a declarat, luni, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe, într-o conferinţă de presă.

„A fost un cumul de factori care a dus la aceste valori ridicate (de poluare – n. r.) de 8, 9, chiar de 10 ori la anumite staţii din cadrul Reţelei Naţionale de Monitorizare a Calităţii Aerului. Acest episod de poluare a fost favorizat şi de lipsa condiţiilor dispersiei poluanţilor de pe cerul Bucureştiului.

Firea nu a făcut gălăgie degeaba, a susținut mereu că știe cine sunt vinovații

În ceea ce priveşte acest cumul de factori, repet încă o dată, arderile care au avut loc necontrolat la marginea Bucureştiului şi în judeţul Ilfov, incendiul de la Crevedia, traficul de duminică seara şi, mai ales, că în momentul de seară avem arderi necontrolate pe depozitele de deşeuri din jurul Bucureştiului şi este şi această temă a CET-urilor, care a plecat de la Primăria Generală (…).

În ceea ce priveşte CET Grozăveşti, s-a intrat în control pe data de 4 martie, controlul a fost finalizat pe 6 martie, iar comisarii Gărzii de Mediu au aplicat o sancţiune de 100.000 de lei, nu pentru faptul că a folosit o cantitate de păcură nesemnificativă comparativ cu poluarea din Bucureşti, ci pentru faptul că nu au notificat APM Bucureşti privind folosirea păcurei în producerea energiei.

Citește și Firea, susținută de Băsescu în deciziile momentului: Va fi o epidemie

De asemenea, nu au respectat unele condiţii din autorizaţia de mediu. Aş vrea să vă spun că CET Grozăveşti a consumat, pe perioada câtorva zile, o cantitate de 261 de tone de păcură, reprezentând sub 7% din cât putea folosi. Faptul că cei de la CET Grozăveşti au folosit păcură nu a fost principalul factor al poluării Bucureştiului în acest episod de duminică spre luni”, a spus Alexe.

#NEWS