Marcel Ciolacu

Premierul Ludovic Orban primește sfaturi administrative de la Marcel Ciolacu

După cum bine știm, premierul interimar, Ludovic Orban, a trimis în cursul zilei de vineri o invitație tuturor liderilor partidelor parlamentare pentru a participa marți, la orele 17:00, la o întâlnire ce are ca scop definirea datei alegerilor locale 2020. În contextul invitației, Liderul interminar al PSD, Marcel Ciolacu, a decis să-l sfătuiască pe Orban să-și schimbe un pic prioritățile administrative, întrucât epidemia de Coronavirus resprezintă o problemă urgentă, cu mult peste cea a datei alegerilor locale. De asemenea, acesta acuză într-un comunicat cum că cei de la PNL nu ar fi interesați de adevăratele probleme ale țării, fiind ipreocupați numai de câștigul politic.

„PSD constată încă o dată că agenda politică a PNL este în totală contradicţie cu priorităţile cetăţenilor. Evoluţiile efectelor provocate de coronavirus sunt din ce în ce mai îngrijorătoare, iar Guvernul demonstrează că este nepregătit, total depăşit de situaţie şi incapabil să facă faţă corespunzător provocărilor din ce în ce mai stringente. PSD consideră că în acest moment prioritatea PNL şi a premierului interimar ar trebui să fie aducerea tuturor forţelor politice la aceeaşi masă în vederea adoptării unui set de măsuri clare necesare protejării populaţiei. Adâncirea crizei politice interne pe care PNL a creat-o în mod artificial prin forţarea alegerilor anticipate ar fi în totală contradicţie cu mesajul de responsabilitate şi siguranţă pe care cetăţenii îl aşteaptă în aceste zile de la cei aflaţi la putere”, se arată într-un comunicat al PSD, semnat de Marcel Ciolacu, despre premierul Ludovic Orban.

Recesiune economică mondială, o problemă ce ne va ocoli

În cadrul aceluiași comunicat, Marcel Ciolacu susține cum că în scurt timp vom avea parte de o recesiune economică mondială, care, cum este firesc, ne va afecta și pe noi. În aceste condiții, prioritățile partidelor și ale administrației ar trebui să se schimbe și să se adapteze vremurilor.

„În acest context dificil, amplificat de perspectivele unei recesiuni economice mondiale care va avea efecte şi asupra celei naţionale, dar şi a crizei migranţilor, PSD apreciază că toate partidele politice trebuie să pună mai presus sănătatea populaţiei şi interesele României! PSD va continua să susţină necesitatea unui dialog constructiv la nivelul scenei politice pentru depăşirea acestei crize şi face un apel la PNL să renunţe la slăbirea instituţiilor statului prin continuarea jocurilor politice pentru anticipate. Un guvern cu atribuţii limitate şi un Parlament dizolvat ar însemna paralizarea totală a ţării şi incapacitatea de a acţiona eficient în faţa ameninţărilor. PNL trebuie să înţeleagă, măcar în al 12-lea ceas, că trebuie să se comporte responsabil şi să nu-i lase pe români să lupte cu mâinile goale în faţa coronavirusului”, mai declară Ciolacu.

Citește și: Italia, interzisă! Zborurile au fost suspendate!

#News