Ce meciuri pentru calificarea în turul trei la AO!

Simona Halep a revenit de la 2-5, în decisiv. Sorana Cîrstea, victorie în fața unei jucătoare de Top 10

Simona Halep și Sorana Cîrstea s-au calificat în turul al treilea al turneului de Grand Slam de la Melbourne, Australian Open.
Halep, locul 2 mondial, a învins-o pe australianca Alja Tomljanovic, scor 4-6, 6-4, 7-5, după ce îm setul decisiv a revenit de la 2-5, pe fondul unui joc spectaculos și dramatic, pentru ambele adversare.

„Mă aşteptam să joace foarte tare, ştiam că e o adversară foarte puternică, dar a fost mult mai greu decât credeam. Sunt fericită că pot să zâmbesc acum”, a declarat Simona Halep, pe teren, imediat după victorie.

„Nu am fost aşa pozitivă, când vorbeam cu mine. Nu vorbeam despre scor, mă învinonăţeam că nu sunt suficient de puternică să joc împotriva ei. Dar, în final, am fost mai puternică psihic, am avut dorinţa de a câştiga meciul şi nu m-am dat bătută”, a precizat Simona Halep, în legătură cu momentul în care s-a produs „declicul”.

În turul următor, Simona Halep o va întâlni pe Veronika Kudermetova (36 WTA), care a trecut de o altă rusoaică, Varvara Gracheva, scor 5-7, 6-2, 6-2.

Victoria Simonei Halep a venit astăzi după cea a Soranei Cîrstea (locul 68), care a trecut de cehoaica Petra Kvitova (locul 8), scor 6-4,1-6, 6-1. Acesta este cel mai important succes al româncei, în fața unei jucătoare de Top 10. Ultima oară când Sorana a învins o jucătoare de Top 10 la un Slam s-a întâmplat în 2012, tot la Australian Open, când a trecut de Sam Stosur.

„Am fost una dintre jucătoarele care au trecut prin carantina dură, așa că faptul că am jucat acum două ore în soare, la 30 de grade, mă consumă mai mult decât în mod normal. Dar cred că e impresionant să vin după 15 zile fără să lovesc o minge și să pot concura așa cum am făcut-o azi. Nu mă așteptam la asta”, a spus Sorana, la interviul de pe teren.

În turul al treilea, Sorana va întâlni tot o jucătoare din Cehia, pe Marketa Vondrousova. Ar fi a treia oară în cariera Soranei când ajunge în optimile de finală ale unui Slam, și prima dată de la ediția din 2017 a Australian Open.

Simona Halep și Sorana Cîrstea sunt singurele românce rămase pe tabloul de simplu al turneului de la Melbourne.

În proba de dublu, Andreea Mitu și Raluca Olaru au câștigat duelul cu perechea Patricia Țig/Monica Niculescu, scor 3-6, 6-3, 6-3. În competiție mai sunt trei perechi ce au în componență jucătoare din România, Irina Begu alături de Nadia Podoroska, Mihaela Buzărnescu ce joacă împreună cu Ankita Raina și Simona Halep ce face pereche cu australianca Charlotte Kempenaers-Pocz.

Citește și: MTS a preluat, oficial, Stadionul „Arcul de Triumf”