MTS a preluat, oficial, Stadionul „Arcul de Triumf”

Ordinele de ministru prin care se acorda dreptul de folosință gratuită al stadionului către FR Rugby sunt fără valoare, potrivit ministrului Novak

Ministerul Tineretului şi Sportului a preluat, marţi, oficial, Stadionul „Arcul de Triumf” de la Compania Naţională de Investiţii, care a realizat lucrările de construcţie şi amenajare a obiectivului în vederea găzduirii la Bucureşti a patru meciuri din cadrul EURO 2020.

Evenimentul de preluare s-a desfăşurat într-o conferinţă de presă la sediul MTS, deşi iniţial fusese programat la 28 ianuarie la Stadionul „Arcul de Triumf”. Amânarea şi mutarea evenimentului au venit pe fondul acuzelor lansate de Federaţia Română de Rugby, care solicită MTS cedarea Stadionului „Arcul de Triumf” în folosinţă gratuită pentru 49 de ani, aşa cum prevăd documentele semnate înainte de predarea fostului stadion pentru modernizare.

„Am semnat protocolul cu Ministerul Dezvoltării (n.r. – Ministerul Dezvoltării realizează investiţiile în infrastructură prin Compania Naţională de Investiţii), iar de azi încolo Stadionul Arcul de Triumf este în posesia noastră. Pentru noi, ca organizaţie, azi este o sărbătoare. Am vizitat Stadionul Arcul de Triumf şi pot să spun că te simţi acolo ca în vestul Europei. Consider că ar trebui să fie o bucurie pentru toată lumea, pentru că este un colos, un stadion foarte frumos”, a spus ministrul Novak.

„Nu are nicio valoare acel document”

În cadrul aceleiași conferințe de presă ministrul Tineretului și Sportului a precizat că ordinele de ministru prin care se promitea redarea în folosință gratuită a stadionului sunt fără valoare.  

„Din ce ştiu există promisiuni, ordine de ministru, de la doi miniştri, dar nu le dau numele că nu are sens. Ei promit că după reabilitarea stadionului prin Hotărâre de Guvern acesta va reintra în folosinţă gratuită a Federaţiei Române de Rugby. Nu se poate aşa ceva. Acela (n.r. – documentul) putem să îl rupem aici. Nu are nicio valoare acel document. Cum să promiţi tu, ministru, că dai prin Hotărâre de Guvern? De unde ştii tu peste 3-4 ani ce va aproba Guvernul? Am avut o discuţie cu preşedintele federaţiei (n.r. – Alin Petrache), iar fiecare ne-am retras din discuţie cu părerea personală. Eu am spus ce consider şi ce îmi doresc şi atâta tot”, a spus Novak în conferinţa de presă organizată cu ocazia preluării arenei de la Compania Naţională de Investiţii.

Totodată, Eduard Novak a menţionat că principala cauză a litigiului cu FRR privind Stadionul „Arcul de Triumf” este, de fapt, managementul defectuos al Ministerului Tineretului şi Sportului din ultimii ani.

Citește și: FR Rugby somează public Ministerul Tineretului și Sportului