Marcel Ciolacu - PSD

Baronii pesediști și-au schimbat atitudinea

Cu toate că lui Tăriceanu îi miros urât anticipatele și acesta a cam fost întotdeauna pe aceeași lungime de undă cu pesediștii, iată că cei din urmă aleg să o ia pe altă cale, spre a accepta alegerile anticipate ca pe un pas normal. Noi bănuim că în realitate vorbim despre un act de sabotare a celor de la PNL, unul cu bătaie lungă. Altfel nu ne putem explica de ce s-a produs această schimbare bruscă de opinie a celor pe care atât alegerile anticipate, cât și cele locale desfășurate în două tururi nu pare să-i avantajeze prea mult. O fi vreun exercițiu de imagine în ochii electoratului, poate.

Astfel, surse susțin cum că PSD s-ar fi declarat în unanimitate pro alegerile parlamentare anticipate. Principalii susținători ai anticipatelor au fost Lia Olguța Vasilescu și Paul Stănescu.

Citește și: Ceartă și popcorn între Olguța Vasilescu și Fenechiu

„Trebuie să programăm plenul pentru votul de învestitură în termen de 15 zile, nu avem ce face. Noi vom aștepta și decizia CCR și e posibil să nu ne prezentăm la ședință”, au declarat surse participante la CEx. 

Așadar, cei din PSD nu au de gând să blocheze învestitura noului vechi guvern Orban, însă nici nu vor renunța la decizia de a reclama la CCR propunerea lui Ludovic Orban în funcția de premier.

„Se pare că nimeni nu vrea să mai câștige alegerile, vrem doar să trecem prin ele. Pe cifrele de astăzi o să avem mai puțin de jumătate din numărul actual de parlamentari”, au declarat surse din partid pentru Digi24.ro

#News

Foto