Facebook anunță disponibilizări la nivel mondial

Disponibilizările sunt anunțate să înceapă în cursul acestei săptămâni, miercuri.

Facebook va face cele mai mari concedieri din ultimii 18 ani, de la înființarea companiei, la scurt timp după disponibilizările de la Twitter. Mark Zuckerberg a anunțat că miercuri vor începe primele disponibilizări, oficialii companiei comunicându-le deja angajaților să anuleze călătoriile neesențiale începând cu această săptămână. La sfârșitul lunii septembrie, compania avea peste 87.000 de angajați, potrivit digi24.ro.

Disponibilizările nu vor fi la fel de mari ca la Twitter, au anunțat oficialii dar vor fi cele mai mari din istoria de 18 ani a companiei

Potrivit lui Mark Zuckerberg, în viitor compania „va concentra investițiile pe un număr mic de zone de creștere prioritare”.„Așadar, asta înseamnă că unele echipe vor crește semnificativ, dar majoritatea celorlalte echipe vor rămâne stabile sau se vor micșora în cursul anului viitor”, a spus acesta, la apelul companiei privind veniturile din al treilea trimestru din 26 octombrie.
În total, ne așteptăm să încheiem 2023 ca o organizație puțin mai mică decât suntem astăzi, a mai spus purtătorul de cuvânt al Facebook. Disponibilizările sunt anunțate să înceapă în cursul acestei săptămâni, miercuri, mii de angajați urmând să fie evaluați în următoarele trei luni.

„În mod realist, probabil că există o grămadă de oameni în companie care nu ar trebui să fie aici”, le-a spus Zuckerberg angajaților la o întâlnire la nivel de companie la sfârșitul lunii iunie.

Twitter a concediat recent 50% dintre angajaţii săi, inclusiv angajaţii din echipa de încredere şi siguranţă, a declarat Yoel Roth, directorul pentru siguranţă şi integritate a companiei, într-un tweet, la începutul acestei săptămâni.

După ce Twitter şi-a concediat vineri aproape jumătate din personal, în urma preluării de 44 de miliarde de dolari de către Elon Musk, compania cere acum unor zeci de angajaţi care şi-au pierdut locul de muncă să se întoarcă, a informat duminică Bloomberg News. Tweeturile personalului companiei de social media au spus că echipele responsabile de comunicaţii, curăţarea conţinutului, drepturile omului şi etica învăţării automate se numără printre cele unde au avut loc restructurări, la fel ca unele echipe de produs şi de inginerie.

Colecția de opere de artă a co-fondatorului Microsoft, Paul Allen, scoasă la licitație