Mii de voluntari, căutați pentru realizarea unei fotografii nud

Fotografia va fi făcută pe o plajă din Sydney pe data de 26 noiembrie.

Artistul american Spencer Tunick caută mii de voluntari care să se dezbrace pentru una dintre fotografiile nud în masă care i-a adus celebritatea.

Spencer Tunick revine la Sydney, unde în 2010 aproximativ 5.500 de oameni au venit la opera din oraș pentru a participa la o astfel de fotografie.

El va organiza decorul următoarea sa„instalație nud”. Fotograful american vreas să crească gradul de conștientizare a cancerului de piele. Spencer Tunick va realiza fotografia pe o plajă din Sydney pe data de 26 noiembrie, potrivit digi24.ro.

Fotograful colaborează cu Skin Check Champions, o organizație caritabilă care administrează clinici gratuite și educaționale pentru descoperirea cancerului de piele. Ședința foto va avea loc în cadrul Săptămânei naționale de acțiune împotriva cancerului de piele din Australia. Cu această ocazie, Scott Maggs, fondatorul organizației de caritate, îi va îndemna pe toți australienii să-și facă un control medical.„Sperăm ca cel puțin 2.000 de participanți să-i reprezinte pe cei peste 2.000 de australiani care sunt uciși de cancerul de piele în fiecare an. Toată lumea este binevenită să participe, salutăm toate tipurile de corp, gen și rasă, pentru a opri cancerul de piele”, a spus Scott Maggs.

Spencer Tunick a realizat aproximativ 100 de fotografii nud la scară largă în locuri publice din toată lumea, de la Munchen până la Mexico City, unde a fotografiat aproximativ 18.000 de participanți nud. Sedințele foto nu sunt ușoare.  În timp ce mii de voluntari se dezbrăcau, oficialii locali au intervenit în unele cazuri,  lucru care a condus la arestarea lui Tunick de mai multe ori.

Spencer Tunick este un fotograf american, cel mai bine cunoscut pentru organizarea de fotografii de nud la scară largă. Din 1994, a fotografiat peste 75 de instalații umane din întreaga lume. 

Colecția de opere de artă a co-fondatorului Microsoft, Paul Allen, scoasă la licitație